Županija

UNAPRIJEĐENJE USLUGA Dječjem vrtiću Župa dubrovačka odobren projekt vrijedan 12,7 milijuna kuna

vlada ministri ugovori41

dunea2

www.strukturnifondovi.hr | www.esf.hr

Dječji vrtić Župa dubrovačka potpisao je više od 12,5 milijuna kuna vrijedan ugovor u sklopu Poziva ‘Unaprjeđenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja’ kojim će se osigurati produljeno radno vrijeme vrtića, smjenski i popodnevni rad, inkluzivan odgoj za djecu s teškoćama u razvoju, novi programi, oprema te 26 novih radnih mjesta.

Ugovor za milijunski projekt je potpisalo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Hrvatski zavod za zapošljavanje i Dječji vrtić Župa dubrovačka na sjednici Vlade, održane 01. veljače u Dubrovniku, a u pripremi i prijavi projekta je sudjelovala i Regionalna agencija DUNEA.

Projektom se planira zaposliti 18 odgojiteljica, logoped, pedagog, psiholog i rehabilitator, dvije spremačice, kuharica i voditelj administracije, uvest će šest smjenskih skupina u kojima će se omogućiti produljeni boravak, popodnevna skupina, tri skupine u novo-unajmljenim prostorima, tri skupine subotom, a sva djeca s težim teškoćama će dobiti pomoćnika-odgojitelja. Župski vrtić će svoj rad obogatiti i uvođenjem novih programa kao što su alternativno odgojno-obrazovni program – Montessori, poseban program kinezioloških aktivnosti (sportski program), glazbeni program, likovni program i dramsko – scenski program.

U planu je i senzorna soba koja će pridonijeti prepoznavanju, ublažavanju i otklanjanju teškoća djece. Zahvaljujući projektu nabavit će se i dodatna oprema, a planirane su i edukacije kojima će se poboljšati cjelokupna kvaliteta odgojno – obrazovnog rada, a sve u svrhu zadovoljenja i usklađivanja obiteljskog i poslovnog života svih žitelja Općine Župa dubrovačka.

Ugovor je sto posto financiran iz Europskog socijalnog fonda u okviru Poziva „Unaprjeđenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja“ kojeg je objavilo Ministarstvo za demografiju, obitelj i socijalnu skrb u ožujku 2018. Partner na projektu je Općina Župa dubrovačka, a ukupan iznos odobrenog projekta je 12.728.804,26 kuna.
dunea1

Pročitajte još

MOŽE SE! Ploče plaćaju autobus svojim učenicima i tijekom ljeta

Dulist

Dubrovačko-neretvanska županija isplaćuje novčane potpore obiteljima s četvero i više djece

Dulist

ŽUPANIJA O UVALI SUMARTIN ‘Nismo mogli naručiti čišćenje, to je obveza Grada, ali na teret koncesionara’

Dulist