Kultura

„UMJETNIK 2013. GODINE“ Veliko priznanje Peru Šiši!

Pero Šiša

Pero Šiša dobitnik je prestižne nagrade ‘Artist of the Year’ za 2013. godinu.

Osvojivši prvu nagradu InterArtia glazbenih natjecanja za svoju kompoziciju, operu ‘Sirena’, Šiši se nasmiješila još jedna nagrada.

Zbog njegovih visokih standarda izvrsnosti, posljednjih značajnih dostignuća i predstavljanja svoje glazbe na važnim mjestima eminentnih orkestara, poput Simfonijskog orkestra St. Petersburg, Hermitage orkestra, Izrael Kibbutz orkestra, a nedavno i sjajne Malteške filharmonije, da spomenemo samo neke od njih, Šiša osvaja nagradu ‘Umjetnik godine’ koja mu stiže iz Foudoulisa, odnosno Međunarodnog umjetničkog društva i akademije iz Grčke, organizatora Međunarodnog festivala InterArtia 2013.

Osnovna ideja festivala jest međunarodno natjecanje u nekoliko kategorija, gdje ‘Artist of the year’ pokriva glazbu, umjetnost, fotografiju, ples, video, a sve s ciljem da se istakne, nagradi i promiče inovativna ideja umjetnika.

U komentaru za DuList, Šiša je samo kratko komentirao: ‘Kad se magare navikne na batine, čudi se i milovanju!’, kazavši i kako je iznimno sretan za ovo veliko i vrijedno priznanje. Čestitamo!

Pročitajte još

Dubrovačku glazbenu jesen otvara koncert Dore kamber i Pera Škobelja

Dulist

[FOTO] Koncertom ‘Finale’ završeno sedmo izdanje Stradun Classic festivala

Dulist

Marija Šiša-Vivek nova je ravnateljica Dubrovačkih muzeja

Dulist