Sport

UMJESTO RIJA KRAJ KARIJERE Bivša plivačica Juga Tanja Šmid uzimala doping

tanja smid 01

Slovenska plivačica i bivša članica Plivačkog kluba Jug Tanja Šmid bila je pozitivna na dopinškoj kontroli na otvorenom prvenstvu Srbije krajem veljače u Beogradu.

Šmid je nakon saznanja o dopingu i suspenzije slovenske antidopinške agencije SLOADO izjavila kako ‘za svoje djelo, makar bilo nenamjerno, preuzima svu odgovornost i ispričava se javnosti’.

-Pozitivan test posljedica je mog nemara. Zbog nemara sam učinila veliku glupost, uzimajući kapi za mršavljenje, ne znajući što zaista uzimam – rekla je Šmid, dodavši kako je u posljednjih deset godina redovito prolazila doping kontrole i nikad nije pomišljala da je mogla činiti nešto krivo.

– Ne bježim od odgovornosti. Ono što se dogodilo, dogodilo se slučajno i najviše šteti meni. Ispričavam se Slovenskom plivačkom savezu, mojim trenerima, kolegama u reprezentaciji, kao i svima koji su me podržavali i navijali za mene – istaknula je Šmid.

Inače, 25-godišnjakinja je posljednjih godina mučila ozljeda ramena, a dobri rezultati prošle godine osigurali su joj plasman na Olimpijske igre u Riju, koje bi joj bile druge za redom nakon Londona.

– U Riju sam namjeravala završiti karijeru. Htjela sam drukčiji kraj. Plivanje je moj život. Priznala sam grešku i priča je za mene završena – zaključila je Šmid, koja je plivanju posvetila dvadeset godina života, a posljednjih deset bila stalna članica slovenske plivačke reprezentacije. Osvajačica je srebra na Europskom prvenstvu u malim bazenima u Eindhovenu te bronce na Mediteranskim igrama u Mersinu.

Zajedno sa svojim trenerom Borutom Petričem bila je članica Plivačkog kluba Jug od rujna 2012. do prosinca 2015. godine, kad su oboje prekinuli suradnju s dubrovačkim klubom.

Pročitajte još

NEOČEKIVANI REZULTAT! Amerikanci pobijedili Barakude

Dulist

Na tjednom parskom turniru bridža najbolji su Majstorović i Zvrko!

Dulist

Barakude će u petak odigrati posljednju prijateljsku utakmicu uoči Pariza!

Dulist