Aktualno

ULJEPŠAVANJE ILI DESTRUKCIJA Iza Katedrale ‘osvanuo’ bijeli zid!

konzervatori zid katedrala031

Nakon sezone, kad se ništa ni ne gleda ni ne vidi, Grad se uništava, a u Zidinama vlada kaos – poruka je naših sugrađana iz stare gradske jezgre, koji su u najmanju ruku osupnuti onim što ih je početkom tjedna dočekalo iza naše Katedrale.

Bijeli zid. U mnogim drugim sluča­jevima u gradovima, bijeli zid bio bi poželjan, no ne i u Dubrovniku, gradu kamena. ‘Preko nekoliko’ metara kamenog zida iza Katedrale osvanulo je obojano sablasno bijelo, a građani su – ostali zatečeni. Pitanje je koji je razlog ‘betoniranja’ zida, što je i sadržaj našeg upita kojeg smo poslali prema stoti­njak metara udaljenom uredu konzer­vatorskog odjela u Dubrovnik, žurno, no odgovor do zaključenja broja ovotjednog tiskanog izdanja nismo dobili.

Posjetimo, lokacija iza Katedrale godinama služi kao odlagalište otpada, mjesto gdje Čistoća lako može pristu­piti i pokupiti otpad građana. Stanov­nici Grada zvali su je po popularnoj trgovini namještaja IKEA, s obzirom na količine namještaja koji su se u ‘valo­vima’ pojavljivali na ovom mjestu. Radi li se o uljepšavanju ili destrukciji? Pro­cijenite sami…

MNJ

Pročitajte još

Gliserom protuzakonito ulazili u ograđeno kupalište i ukrcavali putnike

Dulist

DORH podnio žalbu na odluku da se Albanka koja je skrivila nesreću na Ratcu brani sa slobode!

Dulist

Matušić i Raguž ostaju na pozicijama državnih tajnika

Dulist