Crna kronika

Uhićeno šest kosovskih ilegalaca

mup palma policija128

Policijski službenici Policijske uprave dubrovačko-neretvanske su jučer, 9. kolovoza zatekli ukupno šest državljana Kosova koji su u tri navrata pokušali ilegalno ući odnosno izići iz Republike Hrvatske.

Trojica su oko 8.55 sati zatečeni na autobusnom kolodvoru u Dubrovniku, dvojica oko 10.40 sati na lokalnoj cesti u Đurinićima i jedan koji je oko 22 sata zatečen u autobusu na izlazu iz Republike Hrvatske preko graničnog prijelaza Zaton Doli.
 
Prilikom zatjecanja petorica od njih u svojim putovnicama nisu imali vize ni ulazne numeratore RH, a dvojica nisu imali valjane putne isprave potrebne za prelazak državne granice, zbog čega se posumnjalo da su nezakonito prešli državnu granicu. Uhićeni su, a provedenom prekršajnom obradom utvrđeno je da su u RH ušli ilegalno iz pravca Crne Gore i to pješice, van graničnog prijelaza.
 
Šestorici državljana Kosova doneseno je Rješenje o protjerivanju iz Republike Hrvatske, određena im je zabrana ulaska i boravka u RH te je pokrenut postupak readmisije u Crnu Goru.

Pročitajte još

Ozlijeđen 34-godišnjak, jedan ga udario posudom za led, drugi staklenom bocom

Dulist

Taksirao i dilao heroin po Dubrovniku

Dulist

Podnesena kaznena prijava protiv dvojice muškaraca za smrt na gradilištu

Dulist