Grad

Ugostitelji, ovo su uvjeti koji će vas osloboditi plaćanja javne površine unutar Zidina

restoran konobar

Na dnevnom redu 18. sjednice gradskog vijeća našao se i prijedlog zaključka o oslobađanju ugostitelja od plaćanja zakupnine za javne površine u zimskim mjesecima unutar povijesne jezgre, što je gradonačelnik najavio na sastanku s ugostiteljima u listopadu.

U prijedlogu stoji kako će Grad Dubrovnik osloboditi ugostitelje od plaćanja zakupnine u povijesnoj jezgri Grada koji se pretežno bave posluživanjem jela (restorani, konobe, pizzerije i slično) ukoliko svoju djelatnost budu obavljali od 01. prosinca 2018. godine do 28. veljače 2019. godine najmanje 8 sati dnevno, osim za državne praznike i blagdane kad mogu raditi po želji. Ugostitelji su dužni nadležnom upravnom odjelu za gospodarenje gradskom imovinom dostaviti zahtjev za oslobađanje od plaćanja zakupnine u ‘zimskim’ mjesecima, kao i pisanu izjavu o obavljanju djelatnosti u navedenom razdoblju. O svakom pojedinom zahtjevu odlučit će Gradonačelnik svojim zaključkom, a nadzor nad radom ugostiteljskih objekata provodit će Komunalno redarstvo.

U obrazloženju točke ističe se kako je u cilju produljenja turističke sezone, gradonačelnik Grada Dubrovnika u dogovoru s Udruženjem obrtnika Dubrovnik, predložio mjeru koja bi trebala stimulirati vlasnike ugostiteljskih objekata u Povijesnoj jezgri Grada na rad u zimskim mjesecima.

Povjerenstvo za izradu plana korištenja javnim površinama i određivanje visine zakupnine za korištenje javnim površinama je na sastanku od 20. studenog 2018. jednoglasno je prihvatilo navedeni prijedlog. Sukladno Odluci o zakupu javnih površina Gradonačelnik može odobriti oslobađanje od plaćanja zakupnine kad se javnom površinom koriste pravne osobe kojima je osnivač Grad Dubrovnik, udruge proizašle iz Domovinskog rata, državne i međunarodne humanitarne udruge i ustanove koje skrbe o odgoju i zaštiti djece, mladeži, invalida i starijih osoba za manifestacije humanitarnog i sličnog karaktera, političke skupove i prikupljanje potpisa.

– Od plaćanja zakupnine mogu se osloboditi i druge pravne i fizičke osobe za događanja od iznimne važnosti za Grad Dubrovnik. Produljenje turističke sezone od iznimnog je značaja za Grad Dubrovnik. Budući se radi o mjeri koja doprinosi boljoj turističkoj ponudi Grada Dubrovnika u zimskim mjesecima, riješeno je kao u dispozitivu zaključka – naglašeno je u obrazloženju.

Pročitajte još

Raspisan je javni natječaj za zakup 15 garažnih mjesta u Mokošici!

Dulist

Peteročlanoj obitelji uručeni ključevi gradskog stana

Dulist

Nakon vandalskog čina ‘Mljetsko srce’ opet je na svom mjestu

Dulist