Hrvatska

UDRUŽENJE PRI HGK PREDLAŽE Strože provjere za taksi vozače, javni registar, posebne tablice…

Taksisti na Pilama

Kako bi se podigla kvaliteta i sigurnost u taksi prijevozu, Udruženje cestovnog prometa Hrvatske gospodarske komore predlaže pet mjera. Prva se odnosi na reviziju Zakona o prijevozu u cestovnom prometu.
-Cilj je uvođenje strožih sigurnosnih provjera za taksi vozače i podizanje standarda za dobivanje dobrog ugleda, koji je neophodan za obavljanje ove djelatnosti. Istovremeno iz Udruženja pozivaju na dosljedno provođenje postojećeg Zakona – navode iz Udruženja.
Druga mjera odnosi se na uspostavu javnog registra autotaksi prijevoznika s detaljima o njihovim vozilima i službenim cijenama kako bi se osigurala transparentnost poslovanja. Prijedlog je i uvođenje posebnih TX registarskih tablica koje bi bile obavezne za vozila koja obavljaju taksi usluge, kao dio Zakona o sigurnosti prometa na cestama, kao i dodatno označavanja svih TX vozila.
Iz Udruženja ističu da će nastaviti poticati kontinuiranu edukaciju gostiju tijekom cijele godine o sigurnim praksama u taksi prijevozu kako bi se povećala svijest o njihovim pravima i obvezama u suradnji s Turističkom zajednicom RH.
Prijedlog je izraditi i prvi taksi kodeks u Hrvatskoj, koji će postaviti etičke i profesionalne standarde za taksiste te pridonijeti poboljšanju ugleda struke.
-Uz navedene mjere, također ćemo raditi na promicanju pozitivne percepcije taksi zanimanja u Hrvatskoj. Želimo postati istinski ambasadori naše zemlje i pružiti izvrsnu uslugu s visokim standardima sigurnosti – rekao je Petar Dragić iz Udruženja, a sve nakon što je Ministarstvo vanjskih poslova Velike Britanije izdalo preporuku o potencijalnom riziku od seksualnih napada u taksi prijevozu u Hrvatskoj. Na to su, naravno reagirali iz udruženja istaknuvši kako je usluga taksija u hrvatskoj iznimno sigurna.

Pročitajte još

ODLUKOM VLADE Ovo su nove cijene goriva

Dulist

Hrvatska od 1. siječnja ponovno uvodi obavezno služenje vojnog roka

Dulist

Hrvatska prva u Europi po čistoći mora

Dulist