Aktualno

UDRUGA SIGURNOST U PROMETU Oprezno po ‘ljetnoj poledici’: Na kiši – nogu s gasa!

kisa01

Kad nakon ljetne sparine padne kiša, površinski sloj prašine se navlaži i cesta postaje skliska kao na poledici. Tto je posebice opasno na našim cestama u Dalmaciji pa i u našem Dubrovniku, koje imaju asfalt bogat vapnencem… – pozivaju na oprez vozače iz dubrovačke udruge Sigurnost u prometu.
-Oprezno po ‘ljetnoj poledici’: Na kiši – nogu s gasa! To je posebice opasno na našim cestama u Dubrovniku, koje imaju asfalt bogat vapnencem, koji se izlučuje na vrućini i s prvim kapima kiše postaje iznimno opasan. Na suhom je svaki vozač spretan i svaka guma dobra. Na kiši se poznaju junaci! Posebice na ljetnoj kiši – ističu u objavi na Facebooku iz ove udruge.
-Ovo valja dobro upamtiti u vrijeme kada kiše i nevere smjenjuju ljetne vrućine. Kiša koja padne nakon duže sparine, pretvara ceste u opasna klizišta. Najopasnije je kad (prava) kiša počinje. Ne kad padnu prve kapljice, nego kad se navlaži cijeli kolnik.Kritično je kad je cesta toliko navlažena, da se vide tragovi od prolaska vozila. Tad se površinski sloj prašine pomiješa s vodom, tvoreći tanak sloj blata, koji je opasan poput leda – zaključuju.

Arhivska fotografija

Pročitajte još

EU ukida bescarinski prag na robu iz kineskih internetskih trgovina

Dulist

Vesela atmosfera na cavtatskom karnevalu

Dulist

Željko Raguž dočekao Modrića i Kovačića u Dubrovniku

Dulist