Crna kronika

LOKALIZIRAN POŽAR POVIŠE ZATONA Vatrogasci ostaju dežurati preko noći

vatrogasci zaton 2272019 2

Požar koji se oko 18 sati aktivirao poviše Rožata, ugašen je oko 19.50 sati. Čak 30 vatrogasaca s 12 vatrogasnih vozila i dalje se bori s vatrenom stihijom poviše Zatona.

Uzrok požara u oba slučaja je – udar groma, potvrdio nam je zamjenik županijskog vatrogasnog zapovjednika i zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Mljet Mario Dabelić.

22.20
Požar poviše Zatona, na predjelu Mohovo, lokaliziran je u 21.15 sati. U požaru je izgorjelo oko 8 hektara (200×400) borove šume i niskog raslinja. Trenutno se na terenu saniraju rubovi požarišta. Kako bi se otklonila svaka opasnost ponovnog aktiviranja požara, na terenu će tijekom noći ostati dežurati vatrogasci.

20:09
Požar iznad Rožata ugašen je u 19.50. Zamjenik županijskog vatrogasnog zapovjednika i zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Mljet Mario Dabelić istaknuo je za DuList kako je opožarena površina 200×100 niskog raslinja. Sudjelovalo je 18 pripadnika JVP Dubrovački vatrogasci sa 6 vatrogasnih vozila.

Na požarištu poviše Zatona nalazi se 30 vatrogasaca s 12 vatrogasnih vozila. Sudjeluju JVP Dubrovački vatrogasci, DVD Zaton i DVD Orašac te Državna interventna postrojba Dubrovnik. Kanader i dalje pomaže našim vatrogascima u gašenju požara.

– Na požaru ćemo ostati do daljnjega. U oba slučaja uzroci požara su udari gromova – rekao je Dabelić.

19:50
Čak 21 vatrogasac s 8 vozila izašli su na intervenciju gašenja požara u Zatonu. Sudjeluju JVP Dubrovački vatrogasci, DVD Zaton i DVD Orašac te Državna interventna postrojba Dubrovnik.

19:26
Pomoć u gašenju iz zraka pruža i kanader. Prema izvješću Hrvatske vatrogasce zajednice, pomoć zračnih snaga zatražena je u 18.40 sati.

U intervenciju je uključena i Državna interventna postrojba Dubrovnik s 9 vatrogasaca i 3 vatrogasna vozila.

Više informacija uskoro.

Foto: Radarska kontrola, Dubrovnik i okolica/Dubrovački vatrogasci/Čitatelji

Pročitajte još

PROMETNA NA KUNEJIMA Ozlijeđen motociklist

Dulist

U LOVIŠTU Ukrajinka uništila šumu, ugrozila stanište ptica, gradila bez dozvole…

Dulist

UBOJSTVO U POKUŠAJU NA KORČULI Nožem nasrnuo na izvanbračnu suprugu i teško je ozlijedio

Dulist