Crna kronika

UDARALI PREMINULOG U GLAVU Podignuta optužnica protiv dvojca osumnjičenog za ubojstvo u Rogotinu

privodjenje

Županijsko državno odvjetništvo u Dubrovniku je 8. ožujka 2021., nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Dubrovniku optužnicu protiv dvojice hrvatskih državljana (1979. i 1980.) zbog počinjenja kaznenog djela ubojstva iz članka 110. Kaznenog zakona. (9. 3. 2021.)
Okrivljenicima se stavlja na teret da su 17. rujna 2020. u popodnevnim satima na području Rogotina, dogovorno i zajednički i u cilju da liše života hrvatskog državljanina (1991.), više puta ga udarali tupotvrdim i oštrim predmetima u predio glave i vrata te mu time zadali teške i po život opasne ozljede (penetralna rana glave s prijelomom svoda lubanje i ozljedom mozga, prijelomi dva vratna kralješka i tri ubodne rane vrata) uslijed kojih je on preminuo na mjestu događaja.
Obojica okrivljenika se nalaze u istražnom zatvoru zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (čl. 123. st. 1. točke 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku) te je u optužnici predloženo produljenje mjere istražnog zatvora iz istog zakonskog osnova.
Inače, riječ je o 41-godišnjem M.U. i 40-godišnjem L.Š. koji su bili u prijateljskim odnosima sa žrtvom. Ubojstvo je izvršeno hladnim oružjem, a navodno je riječ o sjekiri ili nekom sličnom oštrom predmetu. Pretpostavlja se da su ubojstvu kumovali droga i alkohol kojih ovom društvu nije nedostajalo, napisala je tog rujna Slobodna Dalmacija.

Pročitajte još

Brzom intervencijom ugašen požar uz magistralu kraj skretanja za Bosanku

Dulist

Požar na Pelješcu pod nadzorom, vatrogasci rade na sanaciji

Dulist

DORH ponovno uložio žalbu i traži produljenje istražnog zatvora za Albanku Ymeri

Dulist