Aktualno

Učitelje podupire i Sindikat hrvatskog vozača, danas veliki prosvjed na Trgu bana Jelačića

strajk skola014

Sindikat hrvatskog vozača u potpunosti podržava nastojanja sindikata da svojim članovima i svim drugim učiteljima osiguraju prava koja oni doista i zaslužuju – poručili su ovog ponedjeljka iz Sindikata hrvatskog vozača.

-Osim toga zahvaljujemo svim učiteljima koji upravo industrijskim akcijama koje provode uče hrvatski narod onom što trebaju znati.

Svi građani, svi radnici Republike hrvatske moraju znati da ne trebaju biti robovi ni taoci vlasti i politike, već da imaju svoja radnička prava koja mogu ostvariti pa ako treba i industrijskim akcijama.

Naime, ni jedan nastavni program ne sadrži edukaciju o pravima radnika, pa čak ni o načinu sklapanja radnog odnosa a sa čime se ljudi susreću odmah nakon završenog školovanja, zato se prije svega zahvaljujemo učiteljima što svojim postupcima usmjerenim na ostvarenje zasluženih prava, ujedno i nadopunjuju manjkavosti sustava obrazovanja Republike Hrvatske – istaknuto je u priopćenju Sindikata hrvatskog vozača koje potpisuje predsjednik Miljenko Gočin.

Podsjetimo, ovog ponedjeljka pet minuta nakon podneva na Trgu bana Jelačića održat će se prosvjed prosvjetara pod nazivom ‘Hrvatska mora bolje’. Učitelji su krenuli autobusima prema Zagrebu, a Sindikati očekuju kako će se na prosvjedu okupiti oko 20 tisuća ljudi. Kako je predsjednik Nezavisnih sindikata zaposlenih u srednjim školama Branimir Mihalinec istaknuo za HRT, ako se danas uspiju dogovoriti s Vladom, nastava će u svim školama krenuti već u četvrtak.

Pročitajte još

[FOTO] Franković: Mislim da je dobro da plaža u Uvali Lapad ima svog koncesionara

Dulist

Atletska staza prijavljena na financiranje iz EU fondova

Dulist

Ursula von der Leyen ponovno izabrana za predsjednicu EU komisije!

Dulist