Grad

UČESTALE DEVASTACIJE DIZALA NA PLAŽAMA Grad apelira: Čuvajmo opremu za osobe s invaliditetom

lifteri na plazama 3

Neodgovorni pojedinci oštećuju dizala za osobe s invaliditetom na dubrovačkim plažama. Zbog takvih, nerijetkih situacija, stigao je apel iz Grada Dubrovnika.

-Grad Dubrovnik ulaže znatne napore u izjednačavanju mogućnosti za osobe s invaliditetom u svim područjima života, po čemu je kao primjer dobre prakse prepoznat na nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Sukladno odredbama gradske Strategije za izjednačavanje mogućnosti za osobe s invaliditetom, Grad Dubrovnik svake godine na početku kupališne sezone postavlja dizala za osobe s invaliditetom na dubrovačkim plažama, snoseći sve izdatke nabave, servisiranja, održavanja i možebitnih kvarova.

Nažalost, postoje neodgovorni pojedinci koji nepažnjom, a ponekad i namjerno, oštećuju dizala na plažama, što onemogućuje njihovo korištenje, kako našim sugrađanima, tako i gostima koji su osobe s invaliditetom.

Pozivamo sve sugrađane da u okviru svojih mogućnosti spriječe devastaciju dizala za osobe s invaliditetom te da sve slučajeve devastacije prijave dubrovačkoj Policijskoj upravi – apeliraju iz Grada Dubrovnika.

Foto: Ilustracija

Pročitajte još

PRIZORI NA NAŠU SRAMOTU Uvala Lapad prekrcana smećem

Dulist

Dok drugi bilježe pad, Dubrovnik s većim brojem noćenja u lipnju

Dulist

Marija Pajić Bačić nova zaposlenica Ureda gradonačelnika

Dulist