Grad

U SVETIŠTU GOSPE OD MILOSRĐA Đakonsko ređenje fra Miša Biskupa ovu subotu

gospa od milosrdja

Đakonsko ređenje fra Miša Biskupa, Dubrovčanina koji je tri tjedna prije đakonskog ređenja položio svečane redovničke zavjete u kapucinskom redu, bit će u Biskupijskom svetištu Gospe od Milosrđa u Gospinom polju u Dubrovniku u subotu, 8. listopada, u 10 sati.

Red đakonata fra Mišu će podijeliti dubrovački biskup mons. Roko Glasnović.

Fra Mišo Biskup je rođen 3. listopada 1978. godine u Dubrovniku. U Zagrebu je završio studij teologije 2014. godine. Nakon završetka studija teologije kroz sljedećih nekoliko godina u svom traženju u odgovoru na Božji poziv fra Mišo je u domovini obavljao različite poslove, a također i u svijetu kao pomorac. No, uvijek se vraćao u Dubrovnik, u Svetište Gospe od Milosrđa, gdje je odrastao i ministrirao kao dječak, i u molitvi predavao zagovoru blažene Djevice Marije i konačno se odlučio uči u kapucinski red.

U novicijat Manje braće kapucina stupio je u Italiji 2018. godine. Nakon početne formacije, novicijata i boravka među kapucinima u Milanu i Zagrebu na poziv fra Ivice Vrbića, misionara u kapucinskoj misiji Minero-Santa Cruz u Boliviji, sudjelovao je u životu i radu te misije kroz godinu dana. Po povratku i nakon duhovne pripreme položio je 17. rujna 2022. godine u Dubrovniku svečane redovničke zavjete.

Pročitajte još

Ostvareno 2 milijuna noćenja, 11 dana ranije nego lani

Dulist

Postavljene nove pješačke ograde po gradskim ulicama

Dulist

Dubrovačke mjere priuštivog stanovanja predstavljene kao primjer djelovanja lokalnih vlasti gradova EU

Dulist