Kultura

U subotu počinje Le Petit Festival!

petit festival01

U prostorijama Art radionice Lazareti na konferenciji za novinare predstavljen je 10. Le Petit Festival du Theatre koji će se održati od 21. do 28. lipnja u Dubrovniku.

Svake godine taj maleni festival otvara zastor pred kreacijama pažljivo izabranih i talentiranih umjetnika, bilo da su oni pjesnici, glumci, plesači, ili nešto sasvim drugo, ali na jednaki način umjetnički čarobno! Proteklih godina Dubrovniku se predstavilo stotinjak umjetnika iz SAD-a, Njemačke, Rusije, Finske, Francuske, Nizozemske, Srbije, Slovenije, Turske, Švicarske, Japana, Maroka i mnogih drugih zemalja i svaki od njih ostavio je maleni trag svoje talentiranosti Dubrovniku, Hrvatskoj i kulturnoj razmjeni tih zemalja.

2014. godina posebna je za taj mali, čarobni festival. Naime, ove godine Le Petit Festival slavi svoj 10. rođendan i povodom te malene obljetnice festivalska tema biti će ono što svi smatramo najvažnijom stvari na svijetu – zdravlje! Prostor festivala biti će ispunjen temama iscjeljenja i zdravlja koje će kroz predstave, glazbu, filmove i radionice predstaviti jedni od najvažnijih stručnjaka i umjetnika sa tog područja.

U suradnji sa umjetnicima svake godine organizira se aukcija na kojoj se njihova djela (koja su izradili na festivalu) prodaju, a sav prihod daruje se udrugama na području Grada Dubrovnika kojima je svaka pomoć dobrodošla.

Ove godine, svaku večer održat će se aukcije na kojima će se djela umjetnika nadmetanjem prodavati kupcu sa „najvećom“ cijenom, a time je želja razveseliti i pomoći dubrovačku udrugu „Zajedno do zdravlja“ – sekciju autizam

“Sad je svjetsko prvenstvo i ima mnogo divnih i napetih mečeva. Ali ovaj meč između Le Petit Festivala i svijeta materijalnosti je mnogo uzbudljiviji , intrigantniji. Mali Festival, taj Don Quixote Jr. umjetnosti nema nikakave šanse da pobjedi, ali će je pokušati iskoristiti. A znate li kako… i zašto. Energija koja ga pokreće… I koja je možda čak i njegov trener je – ljubav. A znate li što je to ljubav. Vjera da nemoguće možda ipak negdje postoji.Tamo negdje u skritom dijelu najfinije duše svemira, ona ga onako sramežljivo… baš kao što ponekad sipi svijetlost mladog mjeseca…Ona ga gleda , posmatra i možda šapuće:
“Ajde.. ajde.. Nemoj posustati.. ja sam sa tobom. Pomoći ću ti – Pogledaj gore, vidiš li koliko ti zvijezda maše !” – istaknuo je osnivač festivala Vinko Primić.

Pročitajte još

Tribina o dubrovačkoj ambijentalnosti: Prošlost i sadašnjost

Dulist

Brass & Percussion septet DSO-a na Osječkom ljetu kulture

Dulist

KONCERT KOJI SE NE ZABORAVLJA Glazbena čarolija Max Emanuel Cenčić i Latinitas Nostra

Dulist