Sport

U SUBOTU NA STADIONU LAPAD Peto Otvoreno prvenstvo Dubrovnika u atletici!

ana perovic alamat MAIN

Atletski Klub Dubrovnik i ove je godine organizirao Otvoreno prvenstvo Dubrovnika u atletici koje će se održavati na Stadionu Lapad u subotu, 7. listopada. Prijave se zaključuju danas, natjecanje će se odvijati u brojnim disciplinama za limače, mlađe kadete, mlađe juniore, juniore i seniore, a održava se po pravilima IAAF-a i HAS-a. Pozvani su i svi građani, sportaši, ljubitelji sporta na utrku od 1km, 60 metara, te štafetu 4x25m (muškarci, žene, mješovito) da sudjeluju u revijalnoj utrci. Utrka za medijske djelatnike, koju će svakako biti posebno zanimljivo popratiti, ima iste dionice. Organizatori pozivaju svih da budu dio ovog sportskog događaja i na taj način podrže klub u izgradnji dugo očekivane atletske staze.
-Pripreme su u punom jeku te sve će biti spremno onako kako dubrovačka kraljica sportova zaslužuje. I gradonačelnik je najavio dolazak. Ipak je lani bilo 500 natjecatelja što pokazuje da interes za pravom atletikom postoji i da je ovo za naš klub vrlo veliki uspjeh u smislu da nam svi atletičari iz drugih država dođu, a nemamo uvjete – rekla nam je predsjednica Atletskog kluba Dubrovnik Ana Perović Alamat, napominjući kako je natjecanje uvršteno u kalendar Hrvatskog Atletskog saveza i to uz pomoć predsjednika Saveza Ivana Veštića koji svake godine nazočni ovom lijepom događaju.
-Da staza postoji tu bi bilo vrhunskih rezultata seniorskih, pa bi natjecatelji došli i par dana prije na pripreme za ovo natjecanje što bi opet produžilo turističku sezonu. Organizacija je vrlo zahtjevna baš zbog nepostojanja uvjeta, pa natjecanje moramo prilagoditi uvjetima i zbog raznolikih disciplina. Trajat će duboko u noć pod reflektorima. U 7 sati počinju revijalne utrke za građane, roditelje, medije i nisu zahtjevne. Što se tiče samog natjecanja za atletičare na žalost neke discipline ne možemo uvrstiti baš zbog tog prijelaza sa tartana kojeg imamo nažalost 100 metara a onda na dubrovačku šljaku – pojasnila je Perović Alamat, ističući da je dobar tim za dobru organizaciju presudan.
-Čine ga djelatnici Kluba, uprava, volonteri Kluba, Škole trčanja Dubrovnik i Dubrovnik Sharks-a. Ove godine, kao i svake do sad, glavni sponzor je Adriatic osiguranje, a uz njega: Zračna Luka Dubrovnik, Dubrovnik Beer Factory, Vrtlar, Cele,Tutto Bene, Poklisar, Transporti Đuraš, Crveni križ, Obrt Ariva za prijevoz i Jamnica. Ovom prilikom bih se zahvalila svima što pomažu da i naša djeca imaju svoje natjecanje u svom gradu, te da atletika bude na onom mjestu koje zaslužuje, jer ipak je kraljica sportova i bazni sport za sve ostale – poručila je Ana.
Na natjecanju se očekuje 600 natjecatelja i, važno je napomenuti, međunarodnog je karaktera.

atletika1

 

Pročitajte još

FRANKOVIĆ ČESTITAO JUGAŠIMA Hvala još jednom što nas činite ponosnima

Dulist

Ministarstvo: Hrvatski vaterpolisti neće igrati u Kotoru dok bazen nosi ime zapovjednika straže logora Morinj

Dulist

NEMA KVALIFIKACIJA Prijave za Divlju ligu do 3. kolovoza

Dulist