Županija

U SPOMEN NA SVE POGINULE Upaljenim lampionima Konavljani ispisali ime Grada heroja

vukovar lampioni 2020 2
DCIM100MEDIADJI_0048.JPG

Kako u gradovima i općinama diljem Hrvatske tako su i u Konavlima danas zapaljeni lampioni u spomen na žrtvu Vukovara. U spomen na sve poginule u Domovinskom ratu, a posebice na ratna stradanja koja je taj grad doživio, djelatnici i učenici osnovnih škola, kao i predstavnici Općine na čelu s načelnikom Božom Lasićem i zamjenikom Ivom Radonićem zapalili su lampione na Grudi, u Cavtatu i u Čilipima.

Načelnik Općine Konavle Božo Lasić rekao je kako je odmah po donošenju prošle godine pozdravio odluku Vlade da se 18. studenog proglasi državnim praznikom, Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Danom sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

– Paljenjem lampiona simbolički dajemo do znanja da možemo oprostiti jer je to ljudski. Ali svi moraju biti svjesni da je jednako ljudski i pamtiti. Narod koji zaboravi svoju prošlost osuđen je da je ponovi, a to ne smijemo i nećemo dopustiti. Sudjelovanje učenika osnovnih škola je krucijalno jer se istina mora naučiti od malih nogu. Domovinski rat je mučan dio naše povijesti, ali je i herojski. Zbog svih onih koji su nam omogućili da se zovemo Hrvatima, zaborav jednostavno nije opcija. Ni nama ni generacijama koje dolaze – rekao je načelnik Lasić.

Pročitajte još

Župan potpisao ugovore o sufinanciranju poticajnih mjera za zdravstvene djelatnike

Dulist

MOŽE SE! Ploče plaćaju autobus svojim učenicima i tijekom ljeta

Dulist

Dubrovačko-neretvanska županija isplaćuje novčane potpore obiteljima s četvero i više djece

Dulist