Aktualno

U PONEDJELJAK ‘Hamlet’ i Antonija Pacek dio Midsummer festivala

midsummer hamlet i pacek

Festival Midsummer Scene nastavlja izvrsnu suradnju s Kazalištem Marina Držića te će ovog ponedjeljka, 27. lipnja u 21 sat u Kazalištu prikazati predstavu ansambla KMD koju čeka gostovanje na međunarodnim festivalima.
‘Hamlet – evidencija zločina jedne monarhije’ u režiji Livije Pandur je autorski projekt Tibora Hrsa Pandura i Livije Pandur te ujedno adaptacija prema dramama “Dan umorstava u povijesti o Hamletu” Bernarda-Marie Koltèsa i “Hamlet” Williama Shakespeara. Ovo suvremeno uprizorenje kultnog teksta na Velikoj Sceni osmišljeno je za četira lica – Ofelija (Marija Šegvić), Hamlet (Nikša Arčanin), Gertruda (Mirej Stanić) i Klaudije (Zdeslav Čotić).
Ulaznice za Hamleta za sve građane Hrvatske na posebnom su popustu od 50 posto.
Iste večeri u palači Sponza u 21.30 sati nas očekuje nastup skladateljice i pijanistice Antonija Pacek čijim će se koncertom obilježiti 750 godina Dubrovačkog statuta. Publici će priču o povijesti statuta ispričati najbolja hrvatska turistička vodičica Lidija Begić.
Inače, Antonija Pacek je hrvatsko-austrijska skladateljica filmske glazbe. Njezin najnoviji album Seasons of Life objavljen je u ožujku 2022. u izdanju Yellow Rose Records. Rebecca Cullen (za Stereo Stickman Magazin) recenzirala je album: “Skladateljica, umjetnica i filmski usredotočena glazbenica Antonija Pacek donosi osvježavajuće nepredvidivu oštricu kreativnosti u neoklasično područje, sa svojim vrhunskim, intimnim, ali snažnim novim albumom Seasons of Life.”
Antonijina glazba pušta se na brojnim radijskim postajama diljem svijeta, uključujući Classic FM Radio u Londonu, FM Classic u New Yorku, Klassik Radio u Beču, Shades of Classics u Kanadi, Whisperings Radio u SAD-u, itd. Studirala je psihologiju u Beču i na Sveučilištu Cambridge, UK. Antonija živi sa suprugom i tri kćeri u blizini Beča, te u svom ljetnikovcu na Lopudu.

Pročitajte još

[FOTO] Evo kako sada izgleda plaža u Uvali Lapad

Dulist

Traži se odbjegla kokoš! Jeste li je vidjeli?

Dulist

PROMETNA NA RATCU Albanka puštena iz istražnog zatvora, obitelj traži pravdu za poginule Katu i Stipu!

Dulist