Hrvatska

U POHODE SV. LEOPOLDU Dubrovčani na 12. susretu Hrvata Italije

gospa od milosrdja leopold mandic008

Hrvatska zajednica u Venetu i Hrvatska matica iseljenika – podružnica Dubrovnik organiziraju proslavu Svetog Leopolda Bogdana Mandića i 12. susret Hrvata Italije u Svetištu sv. Leopolda Bogdana Mandića u padovi 19. i 20. svibnja.

U subotu 19. svibnja u 16 sati susret otvara fra Rozo Palić s predavanjem ‘Očinstvo i majčinstvo – odraz Božje ljubavi’. Fra Rozo Palić župnik je i čuvar Svetišta sv. Josipa u trstu te utemeljitelj kleričkog Bratstva Trojedine Ljubavi.

U 17 sati fra Rozo Palić predvodit će Svetu misu, a od 18.45 sati slijedi koncert Mješovitog pjevačkog zbora ‘Libertas’ s dirigentom Viktorom Lenertom.

Program u nedjelju počinje u 10 sati informativnim sastankom za sve udruge i zajednice Hrvata u Italiji o zaključcima Prve sjednice drugog saziva Savjeta Vlade RH za Hrvate izvan RH. Izvješće će podnijeti ćlanica Savjeta i predstavnica hrvatskog iseljeništva u Italiji Dragica Hadrović.

U 12.30 sati slijedi Sveta misa koju predvodi župnik župe sv. Vlaha u Stonu don Miljenko Babić, a u 14 sati na redu je zajednički ručak.

Pročitajte još

GLUMICA ZRINKA CVITEŠIĆ Ne sjećam se kad mi je netko toliko prirastao srcu kao što je Jele

Ivana Mijić Vulinović

HRT uveo cjelogodišnju pristojbu: Iznajmljivači apartmana nezadovoljni novom odlukom

Dulist

Prvi rast stanovništva u Hrvatskoj nakon desetljeća iseljavanja

Dulist