Kultura

U PETAK U LAZARETIMA Izvedbena komična senzacija ‘UBU OVO ONO’

kralj lazareti

Izvedbena senzacija, sajmena predstava glazbeno scenskog karaktera, nastala prema istinitom događaju, ali i dramskom tekstu ‘Kralj Ubu’ Alfreda Jarryja stiže u petak, 12. srpnja u Art radionicu Lazarete, a početak je najavljen za 20 sati.
-Ovo je predstava kojoj je potrebna samo jedna utičnica za struju i naravno vi – publika. Putujuća kazališna trupa OvoOno zavidnih glumačkih i glazbenih vještina pokušat će odigrati apsurdni dramski tekst ‘Kralj Ubu’ autora Alfreda Jarryja. Zbog prepirki i nadmetanja unutar trupe, ovaj put možda nećete saznati kako se iz okova Tate Ubuja oslobodio Satnik Sprdnjak, ali zato možete svjedočiti njihovom veličanstvenom neuspjehu. Putujuća trupa OvoOno skupina je profesionalaca koja hoda po sajmovima i igra predstave za groš, kunu, euro, sir, naramak drva ili što se već nađe. Šarolika lepeza karaktera predvođena je umjetničkim direktorom Sforzzandom, a u stopu ga prate prvakinja i diva Maruša, pakleni tandem Sven i Enzo (dežurni ljubavnici, vojnici i slično), siromašna vježbenica Marija (koja po potrebi može biti i scenografija) te najnovija akvizicija trupe, Gordan. U Gordana se polažu velike nade, a zavidnog talenta i ambicije je itekako svjestan. I ne boji ih se pokazati – pojašnjeno je u pozivnici.
Predstava gostuje u sklopu programa Scena Karantena, a putovanje, smještaj i izvedbu ove predstave omogućili su Ministarstvo kulture i medija RH i Grad Dubrovnik.

Foto: ARL/Facebook

Pročitajte još

U Art radionici Lazareti predstavit će se plesno-izlagačka izvedba ‘Co-lažiranje’

Dulist

Dubrovačka baština otvara izložbu dubrovačkog kolekcionara Avda Ćimića

Dulist

Jeste li poslušali novu pjesmu klape Kaše ‘Ti si moja sudbina’?

Dulist