Aktualno

U ovom trenutku 68 posto ZA!

izbori glasovanje

Istraživanje koje je provela agencija Promocija puls pokazuje da bi 68 posto ispitanika 1. prosinca, koji će izaći na referendum, zaokružilo ZA da se u Ustav brak definira kao životna zajednica muškarca i žene,

a protiv te definicije glasalo bi 26,7 posto, moglo se čuti u sinoćnjoj emisiji Fokus na HRT-u.
Najveću podršku ustavnoj definiciji braka prema istoj anketi dali bi birači izvan-parlamentarne konzervativne stranke Hrast, njih 87,5 posto, te birači najveće oporbene stranke HDZ-a, njih 85,7 posto.
Većina birača lijevo liberalnih stranaka glasala bi na referendumu protiv predložene ustavne definicije braka, ali ne svi. Čak 39,5 posto, dakle više do jedne trećine birača SDP-a, glasali bi prema istraživanju Promocija Pulsa za inicijativu „U ime obitelji“, a najslabiju podršku ta inicijativa ima među biračima HNS-a, 23,7 posto.
Rezultat je jako razveselio čelnicu inicijative „U ime obitelji“ Željku Markić koja je branila brak kao životnu i prirodnu zajednicu muškarca i žene.
Psihologinja Mirjana Krizmanić je ustvrdila da je kao građanku silno zabrinuta nad mogućnošću da se ustavom legalizira diskriminacija jedne manjine.
– Mi smo netolerantno društvo, u takvom društvu zakon koji će diskriminirati jednu manjinu za mene je zastrašujući – kazala je Krizmanić.

Pročitajte još

DORH podnio žalbu na odluku da se Albanka koja je skrivila nesreću na Ratcu brani sa slobode!

Dulist

Matušić i Raguž ostaju na pozicijama državnih tajnika

Dulist

[FOTO] Evo kako sada izgleda plaža u Uvali Lapad

Dulist