AktualnoUrednički izbor

U OŠ SLANO SVA DJECA NA NASTAVI Ravnatelj: ‘Roditelji su zadovoljni, izbjeći ćemo nadoknade’

skola Slano otvaranje 36

Nakon što je ravnatelj OŠ Slano Ante Konjuh najavio kako će se u ovoj školi ovog ponedjeljka unatoč štrajku održati nastava, DuList je odlučio provjeriti koliko se djece odazvalo te kako se nastava uspjela organizirati.

-Došla su nam sva djeca na nastavu, možda nedostaje jedno ili dvoje. Mala smo škola zato smo se i uspjeli tako organizirati – istaknuo je ravnatelj Konjuh.

Naglasio je kako ovog ponedjeljka sedam profesora u OŠ Slano štrajka, ali da nitko od njih nije išao na prosvjed u Zagreb. S obzirom da je u obavijesti o nastavku održavanja nastave unatoč štrajku ovaj ravnatelj istaknuo kako su za predmete angažirane stručne i dijelom nestručne zamjene, dubrovačka je javnost reagirala podijeljeno. Mnogi su se zapitali što to zanči da će djeci predavati nestručne osobe. Ravnatelj Konjuh objasnio je kako djeci trenutno predaju četiri stručne osobe zaposlene na ugovor o djelu te jedna nestručna osoba koja je također ‘ završila’ Filozofski fakultet. Dodao je kako nije ništa neobično da djeci predaju i nestručne osobe te da su one jako česte i u drugim školama gdje predavaju na brojnim predmetima.

-Dužnost je svakog ravnatelja organizirati nastavu. Ako mogu izbjeći da se preko ljeta nadoknađuje nastava, a mi smo sada izgubili deset dana koji bi se nadoknađivali tijekom zimskih i ljetnih praznika, ja sam to dužan učiniti. Svaki sljedeći dan štrajka bi značio da moramo produžiti školsku godinu. Čudi me da i drugi ravnatelji koji imaju i veće mogućnosti od nas nisu to napravili. A to im je temeljna dužnost. Ljude ovo malo čudi, ali ne mogu stati skrštenih ruku i čekati. Vidio sam da postoji mogućnost da organiziramo nastavu i to sam napravio. Roditelji su prezadovoljni. Na prvom mjestu nam moraju biti djeca – zaključio je za DuList ravnatelj OŠ Slano Ante Konjuh.

Pročitajte još

MASOVNI TEHNOLOŠKI KVAR I naša zračna luka osjeća posljedice!

Dulist

[FOTO] Franković: Mislim da je dobro da plaža u Uvali Lapad ima svog koncesionara

Dulist

Atletska staza prijavljena na financiranje iz EU fondova

Dulist