Aktualno

U OŠ Marina Getaldića postavljeno 15 klima uređaja

klima marina getaldica

Osnovna škola Marina Getaldića nabavila je i postavila petnaest novih mobilnih klima uređaja. Klime su postavljene u zgradi Centar, a nabavljene u sklopu javnog natječaja Javne ustanove Rezervat Lokrum vrijednog 7.796,25 eura, navode iz Grada Dubrovnika u priopćenju.

Prijenosni klima uređaji poput ovih, koji su postavljeni u učionicama, knjižnici i uredima škole, pogodan su izbor za hlađenje, grijanje i odvlaživanje prostora bez prethodne montaže te se koriste kada nije moguće ugraditi stacionarne klima uređaje koji se sastoji od vanjske i unutarnje jedinice.

Klima jedinice nabavljene su u okviru projekta kojim je OŠ Marina Getaldića aplicirala na javni natječaj za financiranje programa, projekata i/ili manifestacija iz kategorije Znanost i obrazovanje JU Rezervat Lokrum. Naime, u cilju jačanja partnerstva i suradnje civilnog društva s ostalim dionicima, a sukladno Godišnjem planu raspisivanja javnih natječaja/poziva za financiranje projekata i programa od interesa za opće dobro, Javna ustanova Rezervat Lokrum u travnju ove godine objavila je javni natječaj za financiranje programa, projekata i/ili manifestacija iz kategorije Znanost i obrazovanje.

Podsjetimo, u okviru adaptacije novog objekta OŠ Marina Getaldića u Ulici Ilije Sarake, provedeno je uređenje i opremanje i zgrade na adresi Nikole Gučetića 1 u kojoj nastavu pohađaju učenici od 4. do 8. razreda. Ukupna investicija u obnovu i adaptaciju te opremanje OŠ Marina Getaldića na dvije lokacije iznosi 2.5 milijuna eura, a financirana je donacijom Zaklade Caboga Stiftung.

U šest godina mandata ove gradske uprave u sustav osnovnoškolskog obrazovanja uloženo je 20 milijuna eura, otvorene su dvije nove škole, energetski su obnovljene tri škole te su provedena značajna ulaganja u čitav sustav.

Pročitajte još

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

POVEĆANA SREDSTVA ZA KULTURU Raspisan poziv za predlaganje kulturnih programa za 2025. godinu

Dulist

VELIKI INTERES GRAĐANA U tjedan dana provjereno preko 120 tisuća računa

Dulist