Grad

U LJUPČU Rotarijanci se približili brojci od 26 tisuća doniranih sadnica maslina

rotary masline 0

Rotary club Dubrovnik je u svojoj najdugovječnijoj akciji donacija mladih stabala maslina dosad podijelio gotovo 26 tisuća sadnica s ciljem potpore obnovi maslinarstva na širem dubrovačkom području!

Sadnice autohtonih sorti maslina u subotu su podijeljene mještanima sela Ljubač. Dvadeset i osam obitelji iskazalo je interes za besplatnim sadnicama pokazujući time da entuzijazam za maslinarstvom ne jenjava ni u Gornjim selima.

Godišnjoj akciji, koju dubrovački rotarijanci organiziraju svakog proljeća, pridružili su se ovaj put i prijatelji iz RC Zagreb Grič te Rotary kluba Kotor.

Ideja o pokretanju ove akcije nastala je u ljeto 2000. godine, kada su veliki šumski požari opustošili Dubrovačko primorje, ozbiljno narušavajući poljoprivredne kulture, a među njima i brojne masline. Dosad su, osim Primorja, masline donirane stanovnicima Konavala, Župe dubrovačke, Rijeke dubrovačke, Pelješca i Korčule te prošle godine mještanima Elafitskih otoka. Tradicionalna akcija bila je prekinuta samo u vrijeme pandemije koronavirusa.

 

 

 

Pročitajte još

Nakon vandalskog čina ‘Mljetsko srce’ opet je na svom mjestu

Dulist

Gradonačelnik čestitao PK Jugu na osvajanju devet medalja na kadetskom prvenstvu Hrvatske

Dulist

(FOTO) MATO FRANKOVIĆ Rečeno – napravljeno! Krenulo ispumpavanje ‘bazena’, sutra košnja i održavanje površina!

Dulist