Kultura

U LISTOPADU Glazbene matineje u Galeriji Dulčić Masle Pulitika

Glazbene matineje

Nakon uspješnog rujanskog ciklusa, u listopadu nastavak glazbenih matineja ‘Slike s izložbe’ u Galeriji Dulčić Masle Pulitika.

Udruga Sve ostalo je glazba u suradnji s Umjetničkom galerijom Dubrovnik i uz potporu Turističke zajednice Grada Dubrovnika, u rujnu je ostvarila ciklus glazbenih matineja koji su se, već treću godinu zaredom, održali u podne u Galeriji Dulčić Masle Pulitika. O uspješnosti programa koji posjetiteljima nudi nesvakidašnji doživljaj umjetnosti, a  osmišljen je prema istoimenom ostvarenju ruskog skladatelja Modesta Musorgskog, brojni su strani i domaći posjetitelji u knjizi dojmova zapisali svoje komentare: ‘Hvala na divnom glazbenom doživljaju koji je obogatio užitak našeg posjeta Dubrovniku. Izvrsna glazba i glazbenice.’ ; ‘Zvonka radost u ovakvom prostoru, koji gust!’.

Podsjetimo, autorica koncepta je pijanistica Ivana Jelača, uz koju nastupa violončelistica Nastasja Palčok. Matineje u listopadu su na rasporedu u subotnjem podnevnom terminu (5./12./26.10.), s jednom izmjenom; u četvrtak 17. listopada, kada će se izvesti povodom zatvaranja izložbe Pejzaži i vedute prve polovice XX. stoljeća iz zbirke UGD, te tako prigodno zaokružiti koncept koji se prvenstveno temelji na dubrovačkom likovnom i hrvatskom glazbenom stvaralaštvu.

Pročitajte još

PRVI SIMFONIJSKI KONCERT ORKESTRA Monika Leskovar razgalila prepun Knežev dvor

Dulist

Dubravka Tullio, dubrovačka umjetnica predstavila je svoja dijela na izložbi ‘Neopipljivo’

Dulist

DUBROVAČKE LJETNE IGRE Jazz poslastica na Lovrjencu

Dulist