Zanimljivosti

U LAZARETIMA Što nam je pripremila ‘kreativna četvrt Dubrovnika’?

Lazareti Facebook ROBI K za FB event

Lazareti – kreativna četvrt Dubrovnika danas i u subotu, 19. prosinca organizira dva događanja.

Danas ugošćuje Robija K. i njegovog autora Viktora Ivančića. Uz autora, o Robiju K. će govoriti Boris Dežulović, Sinan Gudžević, Martina Mlinarević Sopta i Damir Bralić. Razgovor moderira Zoran Grozdanov. U subotu u 20 sati, Lazareti – kreativna četvrt Dubrovnika organizira tribinu ‘Liberté Egalité Beyoncé’ povodom 230. obljetnice Francuske revolucije. Na tribini će govoriti Viktor Ivančić, Boris Dežulović, Nebojša Zelić, Florence Hartmann i Sabina Subašić, a razgovor će moderirati Pero Mrnarević.

‘Robi K. je kultna kolumna koja redovno izlazi već skoro tri i pol desetljeća. Glavni junak i njegova bliža okolina ne stare i ne mijenjaju se, dok se mijenjaju režimi i države. Kroz infantilnu vizuru devetogodišnjaka iznosi se žestoka satira na račun političkih i društvenih prilika. Okupljeni tekstovi cijelog razdoblja mogu se čitati kao svojevrsna alternativna historija’, poručuju organizatori.

Robija K. su objavile izdavačke kuće Ex libris iz Rijeke, SNV iz Zagreba i Fabrika knjiga iz Beograda, a obuhvaća 35 godina rada sabranih u pet svezaka na 2500 stranica. Izdavači su za kupce na predstavljanju predvidjeli popust od 20 posto.

Koliko su još uvijek aktualni ideali Francuske revolucije u suvremenoj pop kulturi obilježenoj proliferacijom ne samo digitalnih medija već i tzv. influenser(ic)a, starleta, pop diva i blogera? Koliko na promjenu društvene klime utječe globalno zatupljenje? Odgovore na ova i brojna druga pitanja pokušati će dati gosti tribine ‘Liberté Egalité Beyoncé’.

Pročitajte još

JOŠ JEDAN NATJEČAJ WMO Sjećate li se pobjedničke fotografije Dubrovčanina iz 2016?

Dulist

ZA NESTRPLJIVE VRTLARE Donosimo vam vrste cvijeća koje najbrže rastu!

Dulist

Prugasti dupin uočen na Pelješcu

Dulist