Aktualno

U Lazaretima okrugli stol o golfu na Srđu

golf srdj omjer 01

Inicijativa Srđ je naš i udruge Kinookus, Zelena akcija, Pravo na grad, Zelena Istra, Filmaktiv i Eko-Krka u subotu, 1. prosinca u 18 sati u Lazaretima organiziraju okrugli stol Nacionalnog foruma za prostor na temu “Projekt golf resorta na Srđu”.

Na okruglom stolu govorit će Vladimir Cvijanović (Ekonomski fakultet u Zagrebu), Pave Župan Rusković (savjetnica župana za destinacijski menadžment i bivša ministrica turizma), Hrvoje Hrabak (predsjednik Udruženja hrvatskih arhitekata UHA) i Dušica Radojčić (Zelena Istra).

Nacionalni forum za prostor je javna platforma koja se bavi različitim aspektima prostorne problematike, s temeljnom svrhom zaštite i očuvanja prostora kao jednog od glavnih razvojnih resursa.

Ovogodišnji Nacionalni forum za prostor analizirat će projekt golf-resorta na Srđu poviše Dubrovnika iz pozicija različitih struka. Golf park na Srđu najavljivan je kao projekt od kojeg će lokalna zajednica imati velike financijske koristi.

Na panelu će se analizirati studiju ekonomske isplativosti koja je dio projektne dokumentacije i na temelju koje su najavljivane koristi za lokalnu zajednicu. Također, na panelu će se razmotriti i utjecaj golf-resorta na Srđu na urbanističku sliku Dubrovnika i ostale razvojne potencijale šireg područja.

U tom smislu analizirat će se i usklađenost projekta s razvojnim strategijama, potrebama lokalne zajednice te destinacijskim menadžmentom Dubrovnika. Zaključno, govorit će se o iskustvima s realizacijom sličnih projekta na području Istarske županije.

Pročitajte još

SUZE, TUGA I BOL PRED SUDOM Obitelj u tišini na prosvjedu tražila pravdu za Katu i Stipu

Dulist

Dubrovnik i Sanya jačaju suradnju: Skulptura “Sveti Vlaho i Grad” predana gradonačelniku Sanye

Dulist

Požar kod Orebića brzom intervencijom vatrogasaca stavljen pod kontrolu

Dulist