DuList IN

U koje se stilove interijera uklapaju metalne noge za stol i drugi elementi?

whitepress slika

Metalne noge stola imaju nekoliko prednosti: dobru nosivost, visoku izdržljivost ili jednostavno održavanje. Dostupne su u velikom broju dizajna i dobro se kombiniraju s drugim materijalima. Zato se (zajedno s drugim metalnim elementima) uklapaju u različite stilove stanovanja. Evo nekoliko od njih.

Industrijski stil
Kada se zamisle metalne noge stola i drugi metalni unutarnji elementi, na primjer iz ponude dokazanog proizvođača TopFero, većini ljudi padne na pamet industrijski stil. To je zato što je metal za ovaj stil savršen. Osim metalnih stolnih nogu i drugih elemenata namještaja, za industrijsko stanovanje pogodne su i metalne svjetiljke ili razni ukrasi od ovog materijala.

Funkcionalistički stil
Međutim, upotreba metalnih nogu za stolove i drugih elemenata izrađenih od ovog materijala nije ograničena na industrijski stil. Također se dobro uklapaju u funkcionalistički, u kojem je funkcija važnija od dizajna. Time ne želimo reći da, primjerice, metalne noge ne izgledaju dizajnerski, već želimo naglasiti „funkcionalna“ svojstva metala koja smo spomenuli u uvodu – visoku izdržljivost i jednostavno održavanje.

Glamurozni stil
Volite se okružiti stvarima koje dočaravaju atmosferu blagostanja i luksuzne elegancije? U ovom slučaju glamurozni stil koji je u skladu s metalnim elementima (uključujući metalne noge) savršen je za vas. Opet podsjećamo na još jednu prednost metala: odlične mogućnosti kombiniranja s drugim materijalima. U glamur stilu zgodan je u vezi s luksuznijim materijalima, kao što su mramor ili brušeno staklo.

Skandinavski stil
Kombiniranja metala i drugih materijala držat ćemo se i kod posljednjeg stila. To je skandinavski stil, za koji je (između ostalog) tipična uporaba namještaja od masivnog drveta. Upravo masivno drvo jedan je od materijala s kojim se metal najbolje “razumije”. Zamislite samo markantan stol za blagovanje s masivnim vrhom koji će stajati na metalnim nogama. Očito nema potrebe za dodatnim komentarima.

Banner 300x250 DU 1

Izvor slike: photosbysabkapl – stock.adobe.com

 

Pročitajte još

[FOTO] LAPAD RUN Pogledajte tko je sve trčao

Dulist.hr

[TEMAT MORE] St. Pietro – skriveni dragulj mediteranske kuhinje na Supetru

Dulist.hr

[FOTOGALERIJA S EUROPSKOG PRVENSTVA] Župske mažoretke u zlatnoj sredini!

Dulist