Grad

U klupe gradskih osnovnih škola kreće 437 prvašića!

prvi razred prvasic

Sve je spremno za početak školske godine 2024./2025., a u klupe sedam dubrovačkih osnovnih škola krenut će 437 polaznika prvih razreda. Kako javljaju iz Grada Dubrovnika, najviše prvašića nastavu će pohađati u OŠ Mokošica (111), a slijedi OŠ Ivana Gundulića (90), OŠ Lapad (62), OŠ Marina Držića i OŠ Marina Getaldića s 57, odnosno 43 učenika prvih razreda. U OŠ Luka Paljetka upisano je 46, a u OŠ Antuna Masle 28 prvašića.
Sve to izneseno je na sastanku gradonačelnika Mata Frankovića s ravnateljicama gradskih osnovnih škola.
Ravnateljice su upoznale gradonačelnika i njegove suradnike s aktualnostima i izazovima s kojima se susreću pri radu u svojim ustanovama. Gradonačelnik Franković predstavio je plan ulaganja u infrastrukturu kao i u uvjete boravka i rada u osnovnim školama istaknuvši kapitalna ulaganja poput rekonstrukcije i dogradnje Osnovne škole Mokošica, najveće osnovne škole na području grada Dubrovnika, a kako bi se stekli uvjeti za odvijanje nastave u jednoj smjeni. Ova investicija, podsjetio je, financirat će se bespovratnim sredstvima u iznosu većem od 10 milijuna eura, a prethodi joj izgradnja dvosmjerne ceste Tamarić, od ključnog značaja za lakše i sigurnije odvijanje prometa oko škole te uvođenje autobusne linije. Ističe se i energetska obnova OŠ Marina Držića – škole s posebnim programom, također uz bespovratna sredstva, kao i izgradnja sportske dvorane Orašac.
Grad Dubrovnik sustavno radi na unapređenju sustava osnovnoškolskog obrazovanja, a ističe se kontinuirana kapitalna ulaganja u obrazovnu infrastrukturu, programe i uvjete rada. U mandatu ove gradske uprave do sada je u sustav osnovnoškolskog obrazovanja uloženo preko 20 milijuna eura, otvorene su dvije nove škole, osnovna škola Luka Paljetka na Montovjerni i druga, Marina Getaldića u povijesnoj jezgri nakon više od trideset godina neulaganja u obrazovnu infrastrukturu. Također, energetski su obnovljene škole OŠ Marina Držića, OŠ Lapad i OŠ Ivana Gundulića u Gružu te je obnovljena i sportska dvorana lapadske škole. Pri tome osiguranje uvjeta za odvijanje nastave u jednoj smjeni svakako je primarni strateški cilj, a koji će se u cijelosti ispuniti projektom dogradnje OŠ Mokošica.

Pročitajte još

Uživajte uz klape i konert Ibrice na Stradunu

Dulist

GRAD OSTVARUJE CILJ: Dubrovnik sigurno prema cjelogodišnjem turizmu

Dulist

DPDS i e-Dječje kartice ‘Mudrica’ sklopili partnerstvo!

Dulist