Zanimljivosti

U IUC-u Ljetna škola o moždanom udaru

IUC iz zraka

Od 9. do 13. lipnja u Interuniverzitetskom centru u Dubrovniku održava se jubilarna 25. Ljetna škola o moždanom udaru na temu ‘Zdrav život i prevencija moždanog udara’.

Pod pokroviteljstvom Razreda za medicinske znanosti Hrvatske akademije ljetnu školu organiziraju Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Croatian Stroke Society (akademkinja Vida Demarin) te CEESS (Central and Eastern Stroke Society) i Istraživačka grupa Svjetske federacije neurologa. Zaslugom akademkinje Vide Demarin škola se održava od 1990. godine.

Primarni cilj ljetne škole je potaknuti suradnju i promicati razmjenu znanja između sudionika iz različitih zemalja. Ljetna škola predstavlja mjesto sastanaka uglednih znanstvenika koji se bave problematikom moždanog udara, predstavlja mjesto za raspravu o svim glavnim aspektima rizičnih čimbenika, kao i novih uvida u epidemiologiju, prevenciju, dijagnostiku, liječenja i rehabilitaciju moždanog udara.

Glavna je značajka ove ljetne škole što omogućava razmjenu iskustava među stručnjacima i usporedbu podataka o moždanom udaru iz različitih zemalja. Također, ona omogućuje prijenos znanja između uglednih znanstvenika iz zapadnih zemalja i kolega iz središnje i istočne Europe koji se bave moždanim udarom. Na taj način sudionici iz zemalja zapadne i istočne Europe imaju jedinstvenu priliku zajedno rješavati probleme vezane za moždani udar, bili oni medicinske, ekonomske ili neke druge prirode.

Kao predavači sudjelovati će eminentni stručnjaci iz Hrvatske i inozemstva. Škola je namijenjena neurolozima, neurokirurzima, neuroznanstvenicima, ali i epidemiolozima, liječnicima obiteljske medicine, hitne pomoći, internistima, vaskularnim kirurzima te svim zainteresiranima.

Pročitajte još

(FOTO) LJETO U ZAVIČAJNOM MUZEJU KONAVALA Likovne radionice ‘Kreativna ura’

Dulist

JOŠ JEDAN NATJEČAJ WMO Sjećate li se pobjedničke fotografije Dubrovčanina iz 2016?

Dulist

ZA NESTRPLJIVE VRTLARE Donosimo vam vrste cvijeća koje najbrže rastu!

Dulist