Koronavirus u HrvatskojUrednički izbor

U Hrvatskoj 235 je zaraženih, 29 više nego jučer

stozer korona 1

Nacionalni stožer civilne zaštite obratio se u nedjelju u 9 sati s novim informacijama o širenju epidemije koronavirusa COVID-19 u Hrvatskoj. Jučer, podsjetimo, zabilježen je najveći porast oboljelih u 24 sata, a ukupna brojka zaraženih danas je 235. Petero ih je izliječnih te ima kandidata za priključivanje na respirator.

Situaciju suzbijanja širenja zaraze dodatno je zakomplicirao potres magnitude 5.5 koji je pogodio hrvatsku metropolu.

–  Potres  je izazvao strah u našim građanima, ali koronavirus nije nestao. Zato imam uputa za sve one koji se trenutno nalaze vani. Dobro se obucite i izbjegavajte socijalne kontakte. Pripazite na hladan zrak da vas dodatno ne pothladi jer ćemo onda imati još veći problem. Molim vas poštujte upute Stožera, nemojte nasjedati na vijesti koje se šire društvenim mrežama, čuvajte sebe i one oko vas – poručili su na pressici.

Sve žurne službe su na terenu te se radi maksimalnim kapacitetom.

Krešimir Kuk iz Seizmološke službe obratio se prisutnima s izjavom da je potrebno demantirati nagađanja o dolasku većih potresa, Naime, za to ne postoje metode.

– Ono što seizmologija možer reći je da potres nekad ovdje morao dogoditi. Nemamo smrtnih slučajeva, na terenu su kolege koje rade procjene štete. Realano je očekivati manje potrese jer se tlo smiruje. Postojeće zgrade u centru grada su opasne jer s njih pada žbuka i crjepovi, Građevinska struka će procijeniti u kojima je sigurno ostati, a koje treba napustiti – rekao je.

 

 

Pročitajte još

MORH RAZRIJEŠIO DILEMU Srbi i ostali s dvojnim državljanstvom oslobađaju se obveze služenja vojnog roka ako…

Ivana Mijić Vulinović

POKVARENO MESO, PLJESNIV KRUH, TRULO VOĆE… Skupoća očito nije najveći problem!

Dulist

ADIO GOSPAR IVO Hvala Vam za sve što ste radili za Mljet, Dubrovnik i hrvatsku povijest

Dulist