Aktualno

U Gradu za Valentinovo oko 1000 turista

Panorama 1

Četrnaest otvorenih dubrovačkih hotela svojim su primamljivim posebnim paketima ponudili kratki odmor za Valentinovo u Dubrovniku. U jednom od najromantičnijih svjetskih odredišta tako se za ovogodišnji praznik zaljubljenih očekuje oko tisuću turista.

 
Brojni svjetski poznati  ljubavni parovi – Elizabeth Taylor i  Richard Burton, Carl Ponti i Sophia Loren, Sir Roger Moore i Lady Christina, Beyonce i JayZ, Michael Douglass i Catherine Zeta Jones, Goldie Hawn i Kurt Russell, Bon Jovi i supruga Dorothea i brojni drugi prošetali su jednim od najromantičnijih svjetskih gradova. Svake godine svoju ljubav brakom u Dubrovniku okruni stotinjak inozemnih parova, čuvajući fotografije iz Dubrovnika kao nezaboravnu uspomenu na vjenčanje. Romansa britanskog kralja Edwarda i Wallis Simpson početkom dvadesetog stoljeća odvijala se dijelom i na hrvatskom Jadranu, ovaj britanski par volio je popiti čaj u prvom modernom dubrovačkom hotelu – Imperial, današnjem Hilton Imperialu.
 
Brojni svjetski mediji prepoznaju i potvrđuju atraktivnost Dubrovnika kao romantičnog odredišta što se potvrđuje stalnim uvrštenjima na različite liste , te  je poznati američki list „The Huffingtonpost“ postavio  Dubrovnik na drugo mjesto među pet najpoželjnijih svjetskih destinacija za medeni mjesec .

Nedavno je i  Conde Nast Traveller u tekstu pod naslovom Jedrenje u zalasku sunca ( Sailing into the sunset) istaknuo Hrvatsku, Dubrovnik i hotel Excelsior kao idealnu destinaciju za Valentinovo, dok je  Food & Wine magazine UNESCO –v grad uvrstio na listu najpoznatijih romantičnih gradova svijeta World's Most Romantic Cities.

Dubrovnik i njegov hotel Excelsior savršeni su za romantiku i proslavu Valentinova, istaknuo je 2011. na  web stranici  britanski The Telegraph u izboru najboljih odredišta i hotela za dan zaljubljenih. Također britanski The Guardian još 2010. poziva na posjetu Dubrovniku   kao romantičnom odredištu , a image romantične destinacije potvrđuje mu  2011.  i talijanski Corriere della Sera. Globalna TV mreža CNN među deset „najslađih“ mjesta za prosidbu uz Valentinovo uvrstilo je upravo Dubrovnik .
 
Za Dubrovčane, kao i sve koji će provesti nekoliko lijepih dana u našem gradu i dubrovački restorani pripremili su posebne „ljubavne“ menije, a bit će održana i dva koncerta . Dubrovački simfonijski orkestar priređuje Koncert za Valentinovo u dubrovačkom Kinu Sloboda uz repertoar poznatih klasičnih evergreena, recitatora Sebastijana Vukosavića i gosta dirigenta Noormana Widjaju. Culture Club Revelin će svojim gošćama podijeliti 400 ruža uz koncert hrvatske pop princeze Maje Bajamić.

Pročitajte još

Četiri sveučilišna odjela postaju fakulteti!

Dulist.hr

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

Počinje izgradnja novog parkirališta u Novoj Mokošici

Dulist