Grad

U FUNKCIJI OD SLJEDEĆEG TJEDNA Na Mirinovu postavljena javna rasvjeta

Mirinovo

Građevinski radovi izgradnje mreže javne rasvjete na Mirinovu su završeni. Rasvjeta će se pustiti u rad sljedeći tjedan, nakon što se izvrše potrebna spajanja i provede testiranje. Vrijednost ove investicije je oko 570 tisuća kuna, a financira se iz sredstava komunalnog doprinosa i komunalne naknade.
Projektom je obuhvaćena izgradnja nedostajuće javne rasvjete nerazvrstane ceste Lozica-Mokošica u dužini od oko 900 metara, na dijelu od postojeće rasvjete u naselju Lozica do postojeće rasvjete u Staroj Mokošici. Uz sjeverni rub kolnika, na razmacima od tridesetak metara, postavljeno je 25 čeličnih rasvjetnih stupova visine osam metara. Tehničko rješenje rasvjete temelji se na dosadašnjim iskustvima, preporukama i proračunima, te estetskim i ekološkim zahtjevima vezanim za smanjenje svjetlosnog zagađenja.
Osnovna svrha projekta je kvalitetno i sigurno odvijanje cestovnog prometa svih kategorija, te pješaka i biciklista. Nadležni Upravni odjel za izgradnju i upravljanje projektima ovom investicijom nastavlja izgradnju i nadogradnju mreže javne rasvjete u Gradu Dubrovniku.

Pročitajte još

Postavljene nove pješačke ograde po gradskim ulicama

Dulist

Dubrovačke mjere priuštivog stanovanja predstavljene kao primjer djelovanja lokalnih vlasti gradova EU

Dulist

HVALI SE PROTUPRAVNOM ODLUKOM! Što stoji iza Raguževe ‘koferijade’?

Ivana Mijić Vulinović