DuList IN

U Dubrovnik stižu legende sevdaha Hanka Paldum, Sejo Pitić i mnogi drugi

sevdah Sejo Pitic 1

U Dubrovniku će se 29. studenog u dvorani hotela „Rixos Libertas“ održati koncert „Večer sevdaha u Dubrovniku“, koji je nastavak popularnog tradicionalnog koncerta „Sevdah u Lisinskom“.

Već osmu godinu zaredom, naime, koncertni program „Sevdah u Lisinskom“ puni koncertnu dvoranu „Vatroslav Lisinski“ u Zagrebu, a zbog velikog zanimanja za ovaj jedinstveni koncertni program izvornih bosanskih sevdalinki, nakon zagrebačkog koncerta koji se održava 10. studenog, zvijezde sevdaha nastupit će u Dubrovniku 29. studenog, a dan kasnije, 30. studenog i u Zadru.
Producent koncerta „Sevdah u Lisinskom“ Tomislav Kašljević za koncert „Večer sevdaha u Dubrovniku“ najavio je sudjelovanje zvučnih imena izvornih interpreta tradicionalnih bosanskih sevdalinki koje predvodi kraljica sevdaha Hanka Paldum, a uz nju će nastupiti velikan sevdaha Sejo Pitić i Reuf Feković. Ovim će se renomiranim pjevačima na koncertu također pridružiti i pjevači koji pripadaju mlađim generacijama sevdalija Azra Husarkić, Zanin Berbić i Ibro Bublin, a sve pjevače pratit će orkestar Dinka Mujanovića.
Lijepe i dirljive bosanske sevdalinke poput pjesama „Emina“, „Žute dunje“, „Tebi majko misli lete”, „Mostarski dućani”, „Moj dilbere“, „Jutros mi je ruža procvjetala” i „Ali pamtim još“ samo su dio repertoara koji će publika moći čuti u sklopu predstojećeg koncerta 29. studenog u hotelu „Rixos Libertas“, s početkom u 20 sati.
Koncert zajednički organizira produkcija Delumbo iz Zagreba i Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije.
Pretprodaja ulaznica za koncert „Večer sevdaha u Dobrovniku“ započet će već kroz nekoliko dana na prodajnim mjestima Eventima, putem online prodaje na www.eventim.hr, a ulaznice će se moći kupiti i na recepciji hotela „Rixos Libertas“.
Cijena ulaznica u pretprodaji iznosi 60 kn, a na dan koncerta 70 kn.

Pročitajte još

Klapa Kaše osvojila nagradu na Večerima dalmatinske pisme u Kaštel Kambelovcu

Dulist

[RAZGOVOR] GORAN VIŠNJIĆ Ljudi govore: Vratio se Šime! A ja nisam nikad ni otišao!

Ivana Mijić Vulinović

(FOTO) Pogledajte tko se sve zabavljao na Osojniku

Dulist