Crna kronika

U DUBROVAČKOM ZATVORU Uzimao metadon na nagovor dvojice zatvorenika i preminuo

zatvor1

Pokrenuta je istraga zbog smrti istražnog zatvorenika u dubrovačkom zatvoru. Naime, Županijsko državno odvjetništvo u Dubrovniku je 10. svibnja 2024., donijelo rješenje o provođenju istrage protiv dvojice državljana Republike Hrvatske (1980. i 1986.) zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo omogućavanja trošenja droga.
Prema priopćenju sa stranica DORH-a, postoji osnovana sumnja da su okrivljenici u večernjim satima 28. prosinca 2023., u Dubrovniku, kao zatvorenici u jednoj od prostorija za smještaj zatvorenika, u kojoj je bio smješten i istražni zatvorenik (2002.), dogovorno i zajednički mu dali supstitucijsku terapiju, a koju je uzimao jedan od okrivljenika i koju je on neovlašteno i protivno protokolu o dodjeli redovne i supstitucijske terapije (sadrži drogu metadon) držao kod sebe. Osnovano se sumnja da ju je istražni zatvorenik koristio na nagovor dvojice okrivljenika uslijed čega je preminuo 29. prosinca 2023.
Jedan okrivljenik je uhićen te je sudac istrage Županijskog suda u Dubrovniku prihvatio prijedlog ovog državnog odvjetništva i protiv tog okrivljenika odredio istražni zatvor dok se drugi okrivljenik već nalazi u zatvoru na izdržavanju prethodno mu izrečene kazne zatvora.

Pročitajte još

UBOJSTVO U POKUŠAJU NA KORČULI Nožem nasrnuo na izvanbračnu suprugu i teško je ozlijedio

Dulist

Državljanin BiH (36) vozio s 3 promila alkohola

Dulist

Vozio po Lastovu alkoholiziran i pod utjecajem droga

Dulist