Zanimljivosti

U Cavtatu luksuz kakav Hrvatska ne pozna

aman resort 1406(5)

Luksuzni Aman resort, svjetski poznat lanac hotela od sljedeće sezone biti će otvoren i u Cavtatu.

Hotel koji će imati svega trideset soba veličine 80 četvornih metara te deset dvosobnih apartmana veličine 160 četvornih metara stavit će Cavtat i jug Hrvatske u sam vrh turističke ponude. Službeni početak radova na investiciji vrijednoj gotovo 30 milijuna eura predstavili su danas predstavnici investitora i načelnik Općine Konavle Luka Korda, dok se najavljeni ministar turizma Darko Lorencin nije pojavio.

-Radovi započinju sada, no kroz sezonu će se obavljati isključivo sitni obrtnički radovi -rekla je Manuela Šola te dodala kako su uvjereni kako će moći završiti sve u zadanom roku.
-Po sobi je investicija je oko 7590 tisuća eura. To su iznosi o kojima se dosada nije govorilo u okvirima turizma – rekla je Šola.

Hrvatska ne pozna više od pet zvjezdica

Aman Cavtat, kao i ostatak lanca imat će kategorizaciju pet zvjezdica, no samo zato jer Hrvatska službeno ne pozna šest ili sedam zvjezdica.

-Naša filozofija je da nemamo velike kapacitete, ali se naši gosti moraju osjećati kao kod kuće. Zato primjerice nigdje nema oznaka wc-a ili broja soba, a naš generalni menadžer ispraća i dočekuje svakog gosta pojedinačno – kaže ona te dodaje kako je odmah na ulazu jasno kako je riječ o 'jačoj kategoriji'.

Nema više rugla

Aman Cavtat niknut će na mjestu nesuđenog hotela Makedonije, investicije koja je u nedovršenom stanju stala već niz godina na samom rubu starog dijela Cavtata.
-Bio sam sretan kad je počela gradnja, nesretan kad je stala. To je bilo zapetljano, toliko godina je to bilo ruglo usred Cavtata. Gosti su nam u općinu dolazili pitat što je to, mi nismo znali im reći – zaključio je Korda.

Inače noćenje u ovom luksuznom hotelu njegovi gosti plaćati će više od tisuću eura po sobi.

Pročitajte još

(FOTO) LJETO U ZAVIČAJNOM MUZEJU KONAVALA Likovne radionice ‘Kreativna ura’

Dulist

JOŠ JEDAN NATJEČAJ WMO Sjećate li se pobjedničke fotografije Dubrovčanina iz 2016?

Dulist

ZA NESTRPLJIVE VRTLARE Donosimo vam vrste cvijeća koje najbrže rastu!

Dulist