Kultura

U Art radionici Lazareti predstavit će se plesno-izlagačka izvedba ‘Co-lažiranje’

laziranje 1

Plesno-izlagačka izvedba ‘Co-lažiranje’, plesnih umjetnica Dore Pocedić i Linde Tarnovski, bit će predstavljena 16. srpnja u 21 sat, u Art radionici Lazareti.

Riječ je o novoj produkciji spomenutih autorica, a nastala je uz podršku dramaturginje Anne Javorane. Projekt na novi način eksperimentira s funkcijama prostora te istražuje međusobne odnose umjetničkih disciplina kombinirajući filmske metode, plesni vokabular i leksik vizualne umjetnosti.

-‘Co-lažiranje’ je između analize i izvedbe, razmišljanja i prezentiranja, prijenosa i kombiniranja, jezika i jezika. Na pola puta između dva prostora priziva se staro, priželjkuje novo i otvara se prostor za sve ono između – piše Anna Javoran u predgovoru.

Gostovanje u Dubrovniku omogućili su Grad Dubrovnik i Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske. Projekt je nastao u produkciji Udruge profesionalnih plesnih umjetnika PULS i koprodukciji Prirodno-umjetničkog kružoka te je financijski podržan od Grada Zagreba, Ministarstva kulture i medija RH i Zaklade Kultura Nova.

Ulaz slobodan

Pročitajte još

Dubrovačka baština otvara izložbu dubrovačkog kolekcionara Avda Ćimića

Dulist

Jeste li poslušali novu pjesmu klape Kaše ‘Ti si moja sudbina’?

Dulist

Violončelistica Monika Leskovar održala radionicu za mlade glazbenike u Dubrovniku

Dulist