Aktualno

U AKCIJI USKOK-a Uhićen Kuzma Tomašić, načelnik Općine Smokvica

sdp kuzma tomasic05

Kuzma Tomašić, načelnik Smokvice na Korčuli, uhićen je zbog sumnje u izvlačenje EU sredstava za projekt Muzeja zlata i srebra. Uz Tomašića, koji je donedavno bio u SDP-u, a onda prešao u Socijaldemokrate, uhićen je i građevinski poduzetnik Ivica Kriletić, vlasnik tvrtke koja je izvodila radove u Smokvici.

U tijeku je pretraga prostora koje koriste osumnjičenici. Slučajem se bavi USKOK jer je riječ o načelniku Općine. Sutra bi trebali biti privedeni na ispitivanje kod zamjenice ravnatelja USKOK-a u Split.

Tomašića sumnjiče da je za 2,2 milijuna kuna oštetio Općinu Smokvica i EU fondove te Županiju dubrovačko-neretvansku za još 800 tisuća kuna.

Sporno je i što su radovi na Muzeju dvostruko poskupjeli, što nema stalnog postava i uporabne dozvole. Problemi s muzejem u Smokvici prisutni su već neko vrijeme. Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU – SAFU uskratila je zbog nepravilnosti u realizaciji četvrtinu odobrenih sredstava. Radi se o iznosu većem od 1,2 milijuna kuna pa je zbog duga prema Županiji općinski račun dospio pred blokadu. Općina se i kreditno zadužila, piše Dalmatinski portal.

 

Pročitajte još

GLOBALNI IT KVAR Jeste li pokušali ugasiti i upaliti računalo 15 puta?

Dulist

OBAVIJEST SANITATA Zatvaranje Ulice don Frane Bulića i parkinga Gradac

Dulist

Iz Valamara reagirali i kategorički odbacili tvrdnje optužbe Udruge Divlja liga

Dulist