DuList IN

U 2024. godinu Dubrovčane i goste uvest će Zdravko Čolić, zagrijavanje već od 21 sat

colic foto Aleksandar Kerekes 2

Zadnji je vikend 2023. godine uz ispraćaj Stare i doček Nove godine. U završnici Dubrovačkog zimskog festivala očekuje nas bogat zabavni program.

Subota, 30. prosinca ‘Serenada Gradu mom’ koncertni je program koji će od 21:00 sat na Stradunu izvesti Đelo i Gelo Band, a neke od najljepših pjesama koje Dubrovnik pamti pjevat će Paula Jusić, Ema Jusić, Bruna Oberan, Alen Đuras, Iva Ajduković, Mihael Štaka, Marko Vukić i Sebastijan Vukosavić.

Nedjelja, 31. prosinca započinje slavljenički već od 11:00 sati kada će se održati dječji doček Nove godine na Stradunu, a mališane će zabaviti Ante Gelo band uz Brunu Oberan, Alena Đurasa i Ivu Ajduković. U 12:00 sati na Staru godinu će članovi FA Linđo i zbor Libertas kolendat po Gradu, a također od 12:00 sati će biti pripremljeni novogodišnji kokteli dubrovačkih barmena na Stradunu! Večernji spektakularni program je rezerviran od 21:00 sat za Ante Gelo band uz Brunu Oberan, Alena Đurasa i Ivu Ajduković, a od 22:00 sata pa sve do otkucaja ponoći, zdravice šampanjca i ulaska u Novu 2024. godinu – publiku će zabavljati velikan regionalne glazbene scene – neponovljivi Zdravko Čolić!

Ponedjeljak, 1. siječnja tradicionalno je rezerviran za Novogodišnji koncert Dubrovačkog simfonijskog orkestra na Stradunu, u 12:00 sati. Ravnat će dirigent Ivan Josip Skender uz soliste Martu Hut (sopran) i Božu Jurića Pešića (tenor). Večernji program bit će također na velikoj pozornici na Stradunu uz klapu Šufit od 21:00 sat.

Utorak, 2. siječnja većina dnevnih programa 10. Dubrovačkog zimskog festivala seli se u TIP TOP Tup, koji je povodom zimskih praznika postao mjesto okupljanja djece i mladih u urbanoj četvrti u Gružu! Festival svjetlosti Lumiart Dubrovnik i Pixel Design organiziraju kinetičke igre / VR u popodnevnim satima od 17:00 sati u crnoj hali, od utorka pa sve do subote 6 siječnja. Prijave za kinetičke igre / VR nisu potrebne.

Srijeda, 3. siječnja nastavlja se uz program Tip Top TUP – Zimski praznici u Gružu. Od 9:30 do 12:00 sati Informatički klub Futura će organizirati dvije radionice pod nazivom “Božićna radionica lemljenja.” U večernjem terminu od 20:00 sati nastupit će bendovi Music Soul, Alan Polzer trio te Spirala i Maratones.

Četvrtak, 4. siječnja program Tip Top TUP – Zimski praznici nastavlja se od 9:30 do 12:00 sati, a održat će se dvije radionice “Robotika i programiranje bez ekrana” pod vodstvom Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije te Informatičkog kluba Futura.

Petak, 5. siječnja kraj radnog tjedna rezerviran je za još malo druženja uz zimske praznike Tip Top TUP, a program se nastavlja uz radionice u vremenu od 9:30 do 12:00 sati – “Izrada autića na lastiku” u organizaciji Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije. Udruga “Cirkus kolektiv” priredila je za djecu od 7 do 15 godina dvije iznimno zanimljive radionice. “Radionica svile” održat će se 5. i 6. siječnja 2024. u vremenu od 11:00 do 14:00 sati, a “Radionica hula hoop” 5. i 6. siječnja 2024. od 15:00 do 16:00 sati.

Subota, 6. siječnja završni je dan jubilarnog 10. Dubrovačkog zimskog festivala, a tog jutra Dubrovčani i svi gosti imaju zadnju priliku posjetiti edukativna turističko-tematska vođenja na temu Dubrovačka kolenda / Dubrovnik Carols, na hrvatskom i engleskom jeziku u organizaciji TZ Grada Dubrovnika. Besplatne ture kreću u 9:30 sati (engleski) i u 12:30 sati (hrvatski) ispred TIC-a na Pilama. Subotnje jutro u gradu od 11:30 sati uljepšat će Folklorni ansambl Linđo tradicionalnim nastupom ispred crkve Sv. Vlaha.

Tip Top TUP – Zimski praznici nastavljaju programe u Gružu uz udrugu “Cirkus kolektiv” koje je priredila drugi dan radionica za djecu od 7 do 15 godina. “Radionica svile” od 11:00 do 14:00 sati, a “Radionica hula hoop” od 15:00 do 16:00 sati. Lumiart Dubrovnik i Pixel Design organizirali su kinetičke igre / VR u popodnevnim satima od 17:00 sati u crnoj hali u TUP-u. Prijave za kinetičke igre / VR nisu potrebne. AB atelier će također u TUP-u zaključiti trodnevnu radionicu ‘izrade keramičkih zdjela za začine na lončarskom kolu za odrasle’ u dva termina, od 11:00 do 12:00 sati i od 16:00 do 17:30 sati.

Program “U iščekivanju Božića u Mokošici” zatvara se uz “Svjetlost svijeta.” U 18:00 sati će biti otvorenje izložbe likovnih radova djece “Svjetlost svijeta” i autorice Ivane Jovanović Trostmann (dvorana Župe Presvetog Spasitelja), a od 18:30 sati slijedi zatvaranje programa koje će uveličati koncertom zbor Župe Presvetog Spasitelja uz pratnju Mokoških kolendara, a nastupit će i klapa“ Amfora.”

Posljednji koncert u sklopu jubilarnog 10. Dubrovačkog zimskog festivala na velikoj pozornici na Stradunu će od 20:00 sati održati Jelena Rozga.

Kako bi na sve programe Dubrovačkog zimskog festivala došlo što više ljudi na što lakši način, gradska uprava omogućila je svim građanima i gostima besplatan prijevoz autobusima Libertasa na gradskim linijama u popodnevnim i noćnim satima. Također, cijena DU Passa, zajedničke ulaznice u najvažnije dubrovačke atrakcije, smanjenja je s 35 na svega 15 eura, a prati je i cijena ulaznice za gradske zidine.

Više informacija o svim događanjima dostupno je na internetskoj stranici i društvenim mrežama Dubrovačkog zimskog festivala, službenoj Android te IOS aplikaciji i na Kalendaru događanja Grada Dubrovnika. Svi programi podložni su promjenama zbog vremenskih uvjeta ili nepredviđenih okolnosti.

Pročitajte još

(FOTO) Pogledajte tko se sve zabavljao na Osojniku

Dulist

NAGRADNA IGRA Osvojite dvije ulaznice za koncert Abba Ringa!

Dulist

[RAZGOVOR] Leona Miletić-Dri: Ljubav prema glazbi naslijedila sam od babe Đoke

Maris Guca