Crna kronika

TUŽNA VIJEST Napustio nas je Jerko Matana

jerko

Nakon borbe s teškom bolesti prerano nas je napustio član Crvenog križa, gospar Jerko Matana iz Dubrovnika.

Jerko je bio aktivni član Crvenog križa Dubrovnik više od 47 godina, obnašao je brojne dužnosti člana Odbora i Skupštine kao i dužnost potpredsjednika Gradskog društva Crvenog križa Dubrovnik. U Crvenom križu Dubrovnik radio je od 2017. godine, a kao samozatajna, požrtvovana i topla osoba, odan svom poslu, uvijek je bio na raspolaganju svima koji su trebali pomoć. Bio je član Interventnog tima koji se posebno iskazao svojim radom tijekom pandemije COVID-a 19, opskrbljujući naše brojne sugrađane potrebitim te pomažući zdravstvenoj službi u organizaciji cijepljenja.
Bio je dugogodišnji voditelj aktiva darivatelja krvi u Atlasu. Krv je darovao 77 puta te je time spasio mnoge živote, pomogao u izlječenju bolesnika i vratio osmijeh na lica brojnih obitelji.

Neka počiva u miru Božjem, a njegova duša neka nađe spokoj u Rajskim visinama. Dragi Bog će nagraditi njegova dobra djela i spremnost da u svakom trenutku pomogne zajednici u kojoj je živio.
‘Kada nam odlazi netko drag, ne boli smrt, već boli sve ono što ide poslije. Boli praznina koja nikada neće biti popunjena. Boli što znamo da ovdje više nećemo biti zajedno, što ga nećemo moći vidjeti i popričati onako ljudski’.

-Dragi naš Jerko, hvala za svu dobrotu, za sva dobra djela, za veliko srce plemenitog čovjeka. Zajednički dani koje smo proveli, bit će nam zauvijek u mislima, kao što su sada u mislima s Tvojom obitelji kojoj upućujemo iskrene riječi sućuti – oprostili su se članovi Crvenog križa Dubrovnik.

Foto: GDCK Dubrovnik

Pročitajte još

U prometnoj nesreći u Čilipima teže je ozlijeđen motociklist

Dulist

Motociklist koji je fizički napao i pljuvao taksi vozača, prekršajno sankcioniran

Dulist

PROMETNA NESREĆA KOD ZRAČNE LUKE Sudarili se motor i dva automobila

Dulist