Aktualno

TUŽNA VIJEST Napustio nas je dubrovački branitelj Ivica Devčić

ivica devcic

Dubrovnikom je odjeknula tužna vijest – napustio nas je naš sugrađanin, 56-godišnji dubrovački branitelj Ivica Devčić. Devčić je bio 100-postotni hrvatski ratni vojni invalid Domovinskog rata. Rođeni Gružanin, ostao je nepokretan nakon teškog ranjavanja na prvoj crti bojišnice, u Sustjepanu 6. prosinca 1991. godine.
U ‘TUP-ovom naselju’ živio je do Domovinskog rata, kada je pod uzbunom i bombama spasio 30 ljudi u skloništu tako što je na vrijeme izbacio plinske boce. Nakon teškog ranjavanja, morao je na daljnje liječenje izvan Grada. O tome je Devčić za DuList pričao 2014. godine.
– Išli smo brodom ‘Ilirija’. Da su nas zaustavili, završio bih u Morinju. Naši su mi napravili veliko korito da me mogu prevesti. U Splitu sam dobio tri Fortala da izdržim do Rijeke. Gore su mi operirali kralježnicu i dobio sam emboliju pluća. Sjurili su me u šok sobu, mjesec dana na Sušaku. Jedva sam se iščupao. Nakon toga sam bio u Lovranu, do kolovoza 1992. godine. Potom sam stigao u Varaždinske toplice i onda sam stalno bio na relaciji toplice – Zagreb, radi brojnih operacija, sve skupa šest godina. Bio sam paraplegičar, a sad sam i amputirac i paraplegičar, već 23 godine u kolicima – prisjetio se tada Devčić, kojem su zbog dekubitusa noge amputirane do kukova. Od 1999. godine boluje i od dijabetesa. U potpunosti je ovisi o pomoći supruge Božice, kojoj redakcija DuLista, kao i ostaloj obitelji i prijateljima izražava iskrenu sućut.

Počivao u miru Božijem.

Pročitajte još

BILO JE I VRIJEME Od 2025. povećavaju se subvencije za podstanarstvo!

Andrea Falkoni Račić

Devetnica i proslava Male Gospe u Gospinom polju

Dulist

EKSKLUZIVAN PROJEKT ‘GLAZBA NA MORU’ Koncertima spojene dvije obale

Dulist