Grad

TURISTIČKI REZULTATI I studeni oborio rekorde!

turisti007aaa

Mjesec studeni je ostvarujući rekordne rezultate nadmašio očekivanja turističkih djelatnika, javljaju iz Turističke zajednice grada Dubrovnika.

Prema podacima sustava E-visitor prošli mjesec je realizirano 21 632 dolazaka što predstavlja povećanje od čak 32 posto i 50 842 noćenja što je povećanje od 27 posto. Prvi po broju posjetitelja u studenom bili su gosti iz Hrvatske, Albanije, SAD-a, BiH, Koreje, Japana, Tajvana, Ujedinjene Kraljevine, Njemačke, Slovenije itd.

Iz Turističke zajednice grada Dubrovnika istaknuli su kako su ovakvi turistički rezultati, između ostalog, posljedica činjenice da su uspostavljeni izravni cjelogodišnji letovi iz Frankfurta i Istanbula te nastavljen let iz Londona, čime se gostima, posebno s dalekih tržišta, znatno olakšava putovanje prema Dubrovniku.

– Od početka 2016. godine do 30. studenog u Dubrovniku je, uključujući i rezultate nautičkog turizma, realizirano 1 017 756 dolazaka ili 12 posto više, te 3 684 626 noćenja odnosno 13 posto više. Prvi na top listi broja posjetitelja i dalje su gosti iz Ujedinjenog Kraljevstva, slijede Nijemci, SAD, Francuska, Hrvatska, Španjolska, Švedska, Finska, Australija i Italija – navode iz TZ grada Dubrovnika.

Pročitajte još

Peteročlanoj obitelji uručeni ključevi gradskog stana

Dulist

Nakon vandalskog čina ‘Mljetsko srce’ opet je na svom mjestu

Dulist

Gradonačelnik čestitao PK Jugu na osvajanju devet medalja na kadetskom prvenstvu Hrvatske

Dulist