Zanimljivosti

TURISTIČKA ZAJEDNICA I u Beirutu se priča o ljepotama Dubrovnika!

Dubrovnik TZ Libanon

Zrakoplovna kompanija Turkish Airlines organizirala je uspješnu poslovnu radionicu i prezentaciju Hrvatske i Slovenije, za svoje partnere, turističke agencije, koja se održala 12.listopada u Beirutu u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom, turističkim zajednicama grada Dubrovnika i Zagreba, te nekoliko hrvatskih i slovenskih turističkih agencija.

Riječ je o edukacijskim prezentacijama putem kojih su sudionici detaljno bili upoznati s hrvatskom i slovenskom turističkom ponudom, te poslovnoj radionici nakon prezentacija.

Nakon uvodnog govora predstavnika Turkish Airlinesa o letovima koji povezuju Hrvatsku i Sloveniju s Bliskim Istokom, direktorica Sektora za sajmove i posebne prezentacije Hrvatske turističke zajednice, Renata Deželjin, održala je prezentaciju o bogatoj kulturnoj baštini, prirodnim ljepotama i turističkoj ponudi Hrvatske. Zagreb, kao poželjnu turističku destinaciju posebno tijekom zime, s bogatim i raznolikim programom Adventa, predstavila je direktorica Turističke zajednice grada Zagreba Martina Bienenfeld.

Voditeljica Odjela za komunikacijske taktike Turističke zajednice grada Dubrovnika, Sandra Milovčević, upoznala je nazočne s ljepotama i turističkom ponudom Dubrovnika te održala prezentaciju s naglaskom na Dubrovnik Winter Festival i odličnu povezanost Dubrovnika i Beiruta tijekom zime letovima Turkish Airlinesa preko Istanbula, četiri puta tjedno, a u ljetnim mjesecima svakodnevno. Na kraju prezentacije Dubrovnika, iznenađenje i oduševljenje je izazvao video najpoznatije libanonske pjevačice Najwe Karem, koji je sniman u Dubrovniku.

Radionici je prisustvovalo 50-tak libanonskih turističkih agenata,a od hrvatskih predstavnika bile su prisutne turističke agencije Penta i Abacus iz Zagreba te iz Dubrovnika turističke agencije Amathus, Gulliver Travel i Supertours. U sklopu edukacijske prezentacije održana je i nagradna igra za sudionike, za koju su turističke zajednice grada Dubrovnika i Zagreba osigurale noćenja u destinacijama (u Dubrovniku Hoteli Valamar), dok je Turkish Airlines za nagradnu igru osigurao aviokarte za dobitnike nagradne igre te sponzorirao avio karte svim hrvatskim sudionicima prezentacije i radionice. Dobitnici nagrada su predstavnici libanonskih agencija Aeolos travel i CTS travel.

Bliski Istok je za Hrvatsku i Dubrovnik relativno novo tržište, ali vrlo zanimljivo i perspektivno, posebno u zimskom periodu zahvaljujući zrakoplovnoj kompaniji Turkish Airlines. Dubrovnik i Istanbul povezani su direktnim letovima četiri puta tjedno tijekom zimskih mjeseci, s odličnom zračnom vezom i za Beirut koja se nadovezuje na iste letove (s vremenskim razmakom od samo 2 sata između letova). Predstavljanje Dubrovnika u Libanonu zasigurno ce pridonjeti povećanju turističkih posjeta s tog, za nas novog, turističkog tržišta.

Pročitajte još

ZAVIČAJNI MUZEJ KONAVALA Zaboravljene dječje igre

Dulist

OPTIČKA VARKA ILI IPAK NE?! Jedrilica prošla za dlaku ispod Mosta

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1897. Na Korčuli rođen kipar Frano Kršinić

Dulist