Grad

Turistička i ugostiteljska škola ponovno u projektu Erasmus+

tus turisticka ugostiteljska01

Dobre vijesti stižu iz Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik. Naime, odobren im je europski projekt u vrijednosti od 281 052 eura.

Kako javljaju iz TUŠ-a, projekt za strukovno obrazovanje i osposobljavanje prijavljen je na natječaju ERASMUS+ i između je tri najbolje ocijenjena i odobrena projekta u Republici Hrvatskoj.
Škola već ima dvogodišnje iskustvo u vođenju Erasmus+ projekta u području obrazovanja odraslih, pri čemu je ovaj drugi projekt nastavak projekta Erasmus+ kojeg je konzorcij provodio u razdoblju od 2014. do 2016. „Key Skills for European Union Hotel Staff”.
Namjera postojećeg dvogodišnjeg projekta „Language skills and intercultural issues in the hospitality industry: unity in diversity in the EU labour market“ je prvenstveno usmjerena na potrebe obrazovnih institucija osobito strukovnog sektora u razvoju jezika učenika i interkulturalnih kompetencija, a također i na osoblje u hotelijerstvu i ugostiteljstvu u rješavanju njihovih neposrednih potreba za poboljšanim jezičnim kompetencijama.
Konzorcij priprema materijale za učenje na 16 jezika (EN, GE, FR, ES, RU, IT, HR, SI, LV, RO, HU, GR, LT, SE, CZ, TR) za A1 razinu, a razina A2/ B1 dostupna je u obliku učenja putem platforme (Moodle), te će biti pogodna za korištenje online učenja ili kombiniranog učenja kao i kreiranih modula koji će sadržavati online zadatke (čitanje, slušanje, interakciju, video, gramatiku, itd) kao i kreativne zadatke za face-to-face fazu. Osim toga mobilna aplikacija razrađena tijekom prethodnog projekta biti će dopunjena identičnim materijalima u LT, CZ, SE, TR. Učenje jezika na razini B2 / C1 osmišljeno je na temelju prethodne analize potreba i povratnih informacija primljenih tijekom provedbe projekta u razdoblju od 2014. do 2016.
Iz škole napominju da je ovo vrlo atraktivan pristup učenju jezika usmjeren na strukovno obrazovanje učenika u turizmu i ugostiteljstvu. Ova inovacija odnosi se na Erasmus+ program, prioritete u višejezičnosti (promicanje učenja jezika i različitosti), razvoja pedagoških materijala koji se mogu koristiti za računalno potpomognuto učenje jezika. Postojeći projekt će primjenjivati posebno dizajniranu ICT metodologiju, a to će omogućiti OER dostup svima koji žele poboljšati svoje jezične kompetencije, što je iznimno pogodno za potrebe cjeloživotnog učenja, uključujući i udaljena i slabo razvijena područja u zemljama projekta i izvan nje.

Pročitajte još

[FOTO] U SURADNJI S DOMOUPRAVOM Energetski obnovljena zgrada u Lapadu!

Dulist

Raspisan je javni natječaj za zakup 15 garažnih mjesta u Mokošici!

Dulist

Peteročlanoj obitelji uručeni ključevi gradskog stana

Dulist