Hrvatska

‘TURISTE OČEKUJEMO NA PROLJEĆE’ Staničić: Kad se pandemija smiri, primat ćemo sve koji će htjeti doći

Kristjan Stanicic Direktor HTZ a

Direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić izjavio je kako će Hrvatska, u trenutku reaktiviranja turističkog prometa, primati sve one koji žele doći. No, osnovni je preduvjet smirivanje pandemije na globalnoj razini, relaksacija mjera te procijepljenost.
-Mislim da je u ovom trenutku najvažnije biti strpljiv i poštivati mjere Stožera te postići što veći stupanj procijepljenosti jer je to osnovni preduvjet da smanjimo utjecaj pandemije na gospodarstvo pa tako i na turistički sektor te da kad se relaksiraju mjere može krenuti turistička sezona – rekao je gostujući u RTL-u Danas.
-Primat ćemo sve koji će htjeti doći u Hrvatsku. I prošle godine smo s fokusirali na nama najbliža emitivna turistička tržišta i na zemlje u okruženju, ali i na one udaljenije koje su vezane za avio promet kao što su skandinavske zemlje, Francuska i Velika Britanija, koja je iznimno važna za splitsko i dubrovačko područje. Takvu strategiju ćemo zadržati i ove godine – rekao je.
-Osnovni preduvjet bit će da se pandemija na globalnoj razini smiri i da se relaksiraju mjere u svim tim zemljama, jer je u svima svojevrsni lockdown na snazi. Sad nije za očekivati turistički promet, ali ga očekujemo od proljeća – rekao je Staničić.
-Radit ćemo na promociji toga da je Hrvatska imala najbolju turističku sezona u prošloj godini, da smo najsigurnija i dobro pripremljena destinacija i u ovoj godini. Radimo na pripremi određenih sigurnosnih protokola i promotivnih materijala. O daljnjem tijeku razvoja situacije i mjera moramo biti strpljivi i pratiti situaciju – rekao je.
Lani je, istaknuo je, Hrvatska bila najbolja i hit destinacija na Mediteranu s ostvarenih 50 posto rezultata od 2019. godine. Za ovu se pak očekuje povećanje prometa na 60 do 65 posto.

Pročitajte još

HRT uveo cjelogodišnju pristojbu: Iznajmljivači apartmana nezadovoljni novom odlukom

Dulist

Prvi rast stanovništva u Hrvatskoj nakon desetljeća iseljavanja

Dulist

[RAZGOVOR] GORAN VIŠNJIĆ Ljudi govore: Vratio se Šime! A ja nisam nikad ni otišao!

Ivana Mijić Vulinović