DuList IN

Tulum s(l)ova u OŠ Lapad

tulum slova 6

U petak, 17. listopada, treću godinu za redom, u knjižnici Osnovne škole Lapad organiziran je Tulum s(l)ova za učenike sedmih i osmih razreda.

Tulum s(l)ova je izvorni hrvatski projekt poticanja čitanja iz užitka, a namijenjen je učenicima sedmih i osmih razreda osnovnih te prvih i drugih razreda srednjih škola. Projekt se nastavlja i ove godine u svom četvrtom godišnjem ciklusu u 22 školske knjižnice u Hrvatskoj.

Ove godine Tulum u OŠ Lapad je organizirala knjižničarka Doris Raguž u suradnji s profesoricama hrvatskog jezika: Danijela Bubalo, Hajdi Hajdić Vićan, Ivana Marijanović, Sandra Merdžan, Marina Pešek i Lenka Violić. Sudjelovalo je ukupno 12 učenika sedmih i osmih razreda.

Noćni čitateljski susret započeo je u 18 sati ceremonijalnim čitanjem samostalno odabranih ulomaka iz knjiga i pjesama. U svečanoj atmosferi, pod svjetlom svijeća i tihom glazbom u pozadini, učenici su čitali naglas izabrane tekstove.

Nakon ceremonijalnog čitanja učenici su podijeljeni u tri skupine i svaka skupina je igrala neku društvenu igru. Iza brojnih pobjeda u društvenim igrama, oko 20 sati, učenici su putem Skypea razgovarali s učenicima OŠ Popovača, koji su također u svojoj knjižnici prisustvovali Tulumu s(l)ova. Učenici OŠ Popovača su našim učenicima pročitali i otpjevali pjesmu o svom gradu, a nakon toga su naši učenici njima zapjevali pjesmu „La Musica di Notte“.

Učenici su se zabavljali na Tulumu do 20 i 30 i svi se vesele onome što slijedi: odlasci u lokalnu zajednicu i čitanje iz užitka na javnim mjestima. Predviđene su najmanje tri takve aktivnosti i sve će se održati prije početka sljedećeg, petog ciklusa Tuluma s(l)ova u listopadu 2015. godine.

Pročitajte još

BRAVO, BRAVO Župske mažoretke Lara i Katarina europske prvakinje, Lani bronca!

Dulist

[VIDEO/FOTO] Orlando odlazi Zrinki Cvitešić, Papandopulo kvartetu i Simfonijskom orkestru HRT-a

Dulist

[EKSKLUZIVNO] SENZACIJA NA ELAFITIMA Spektakularna privatna zabava Jana Kouma na Lopudu sa Sam Smithom i Monolinkom!

Dulist