Sport

TUCAK PRED FRANCUSKU Čeka nas teška utakmica. Na klupi imaju Kobešćaka koji poznaje naše igrače

ep vaterpolo presica tucak 6

Pred nama je strašno teška utakmica protiv Francuske – rekao je u razgovoru s novinarima izbornih hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak. Hrvatska, naime, danas u Gružu dočekuje francuske reprezentativce.

-Izuzetno teška utakmica, ali bilo kakav kiks, a igramo protiv sjajne reprezentacije, će baciti u vodu sve ovo što smo napravili protiv Španjolske. Prema tome mi razmišljamo u smjeru pobjede, to je jedino čime ćemo materijalizirati jučerašnju utakmicu protiv Španjolske i otvoriti vrata sebi nešto lakšeg puta ka četvrtfinalu – rekao je Tucak te istaknuo kako je važno da budu prvi u skupini i na jučerašnjem nivou, čak i bolji.
– Imamo još prostora biti bolji, prvenstveno u našem napadu s igračem više i to ćemo danas nakon treninga s igračima još jednom sve skupa pogledati kroz detaljnu i kratku video analizu. Vjerujem da ćemo potpuno spremni dočekati utakmicu – rekao je izbornik te naglasio kako su dva boda protiv Španjolske silan zalog za sve ono što reprezentaciju tek čeka.
– Bilo što da napravimo u krivom smjeru, bacili bismo u vodu sve ovo što smo jučer napravili. Svjesni smo toga svi, od igrača preko stožera do mene koji sve to mora ‘mijesiti’ – rekao je.
Na pitanje što nas čeka protiv Francuske, Tucak ističe kako oni u svojim redovima imaju Thomasa Vernouxa.
-Mislim da takvog igrača na svijetu nema. Mislim da u svijetu vaterpola u ovom trenutku ne postoji tako mlad, potentan i silovit igrač poput njega. Oko njega se sve negdje vrti. Kad biste njega makli iz francuske reprezentacije, oni bi bili 40 posto slabiji – rekao je te dodao kako Francuska ima i druge sjajne igrače, a podsjetio je i kako je riječ o ekipi koja je prije godinu dana u Splitu izbacila Srbiju.
-Oni na klupi imaju Vjeka Kobešćaka koji itekako dobro zna našu reprezentaciju, koji itekako zna svoje igrače iz Juga, sve igrače iz hrvatske reprezentacije, protiv njih i priprema igru tako da je milijun detalja tu zbog kojih trebamo biti oprezni, ali vjerujem da izgledamo dobro, puno bolje nego u Fukuoki – naglasio je Tucak te istaknuo kako je nakon jučerašnje utakmice vidljivo što Loren Fatović znači za njihovu igru. Tu je, dodao je i Lončar koji im daje dodatnu dubinu.
-Ima još prostora za neke igrače koji moraju biti bolji. Izgledamo vrlo dobro, ali da možemo bolje, možemo i morat ćemo – rekao je te istaknuo kako Barakude čekaju dvije pakleno teške utakmice.
Izbornika su novinari pitali i za atmosferu na gruškom bazenu.
-Strašno mi je drago da je reprezentacija u Dubrovniku dočekana na način na koji to i zaslužuje, kao i uvijek u svim gradovima Hrvatske. Strašno mi je drago što smo imali onakvu podršku publike i ljudi koji istinski vole vaterpolo i reprezentaciju. Baš je bila jedna domoljubna atmosfera, puna naboja, za svaku pohvalu – zaključio je.

Pročitajte još

[FOTO] ODRŽAN VATERPOLSKI KAMP ZA MLADE Fatović: ‘Ponekad zaboravim kako je lijepo raditi s mlađima’

Maris Guca

Kakaris stiže u Jug?

Dulist

Amerikanac Xavier Rhodes novo pojačanje Košarkaškog kluba Dubrovnik

Dulist