Sport

TUCAK I BURIĆ NAKON POBJEDE Predivna atmosfera, hvala publici, čeka nas težak susret

EP GRUZ HRV FR tucak buric publika

Nakon večerašnje sjajne pobjede Barakuda protiv Francuske (12:7) izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak komentirao je za HRT da je čak malo i iznenađen sjajnom igrom koju je Hrvatska pokazala.

Naveo je da su momci žurili i tražili rješenja odmah nakon dvije, tri sekunde te da je potrebno malo ovladati glavom, ipak kaže da je utakmica bila dobra.

– Razbili smo M zonu na fantastičan način. Obrana fenomenalna, generalno vrlo dobra utakmica – rekao je te dodao da dobiti utakmicu na ovaj način pokazuje da Hrvatska reprezentacija ima kvalitetu.

Reporter mu je ukazao da je Hrvatska s igračem više iskoristila tek jednu od 13 šansi.

– Ne znam za taj statistički podatak, ali ako s igračem više imamo 1/13, to je grozno! No, obrana je bila sjajna i to treba inzistirati, ali očito se s ovim drugim segmentom trebamo pozabaviti. Ako želimo biti pravi, moramo – naveo je.

Usmjeren je sada na utakmicu sa Crnom Gorom, a na pitanje reportera kako se osjeća s obzirom na to što se dogodilo sa Crnogorcima na SP-u u Fukuoki, Tucak je odgovorio da se ne želi vraćati u prošlost.

– Ne želim se vraćati u prošlost, mene interesira samo danas i sutra. Crna Gora će biti strašno teška utakmica, znamo da smo dobri i da moramo biti još bolji. S ovom pobjedom izbjegli smo Srbiju, zasad je to veliki korak. Da bi ušli direktno u četvrtinu finala, moramo pobijediti. Moramo naplatiti sve što smo dobro napravili, no bit će izuzetno teško – rekao je izbornik

Inače, atmosfera na Gružu je bila fenomenalna, a plivalište je publika (oko 2500 ljudi) napunila već 45 minuta prije utakmice.

– Srce mi je puno što ljudi vole Hrvatsku reprezentaciju. Hvala divnoj publici i ljudima, mi ćemo se uvijek boriti do zadnje kapi krvi – rekao je Tucak.

Rino Burić, naš Jugaš koji je večeras sjajno igrao i ostvario tri pogotka, pohvalio je također utakmicu, a pogotovo obranu.

– Mislim da smo bili pravi, da smo igrali odličnu obranu na krilima Marka Bijača – naveo je Burić. Dodao je da momčad treba poraditi na segmentu igrač više te da se sada okreću pripremi za najbitniju utakmicu koja ih čeka, onu sa Crnom Gorom.

Podsjetimo, Hrvatska posljednju utakmicu u skupini igra protiv Crne Gore u ponedjeljak, s početkom u 20.15 sati. Našoj reprezentaciji je u tom dvoboju za izravan plasman u četvrtfinale dovoljan i jedan bod.

Pročitajte još

Gradonačelnik čestitao PK Jugu na osvajanju devet medalja na kadetskom prvenstvu Hrvatske

Dulist

Španjolska osvojila Euro!

Dulist

Završen 10. Dubrovnik DUB Bowl

Dulist