Crna kronika

Trojac osumnjičen za prebacivanje osam stranih državljana u RH

policija ilustracija 5

Iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske javljaju kako su tri strana državljanina osumnjičena za nezakonito prebacivanje stranih državljana.

-Koordiniranom akcijom policijskih službenika Službe kriminalističke policije, Mobilne jedinice Jug i Postaje granične policije Metković Policijske uprave dubrovačko-neretvanske tijekom jučerašnjeg dana dovršeno je kriminalističko istraživanje koje je rezultiralo uhićenjem troje stranih državljana Bosne i Hercegovine u dobi od 35, 24 i 19 godina, radi postojanja osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo ‘Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u RH, drugoj državi članici EU ili potpisnici Schengenskog sporazuma’. Navedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su osumnjičeni radi ostvarivanja koristoljublja za novčani iznos u dva navrata organizirali prebacivanje osam stranih državljana s područja Bosne i Hercegovine na područje Republike Hrvatske, iako su znali da te osobe ne ispunjavaju uvjete ulaska i boravka u RH – ističu u objavi.

Prema stranim državljanima za koje je utvrđeno da su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku postupalo se sukladno Zakonu o strancima. Troje osumnjičenika je uhićeno i nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, su uz kaznenu prijavu, predani pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave.

Foto Ilustracija

Pročitajte još

Brzom intervencijom ugašen požar uz magistralu kraj skretanja za Bosanku

Dulist

Požar na Pelješcu pod nadzorom, vatrogasci rade na sanaciji

Dulist

DORH ponovno uložio žalbu i traži produljenje istražnog zatvora za Albanku Ymeri

Dulist