Zanimljivosti

Trodnevni program proslave Međunarodnog dana mladih!

1 6

Međunarodni dan mladih obilježava se 12. kolovoza, počevši od 2000. godine pa do danas, a prema odluci Opće skupština Ujedinjenih naroda i Svjetske konferencije za mlade. Grad Dubrovnik tradicionalno se pridružuje obilježavanju Međunarodnog dan mladih. Ove je godine Centar za djecu, mlade i obitelj Dubrovnik pripremio trodnevni program proslave uz programsku i financijsku potporu Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Grada Dubrovnika.
Ove nedjelje u 11 sati u Centru za djecu, mlade i obitelj u Luci Gruž održat će se predavanje i otvorena tribina s ilustratorom Igorom Juriljem koji je u javnosti poznatiji kao Yellow Yuri. Ovaj susret organiziraju Audiovizualni centar Dubrovnik i ogranak Matice hrvatske u Dubrovniku. Večer prije, u sklopu Dubrovačkih ljetnih igara uz 290. obljetnicu rođenja Luke Sorkočevića, bit će predstavljena slikovnica iz pera akademika Luka Paljetaka koju je Yellow Yuri ilustrirao, a na predavanju autor će se dotaknuti prethodnih plodonosnih suradnji, od kojih je posljednja u nizu popularna slikovnica ‘Baby Lasagna i mačak Stipe – Veliko prijateljstvo’.
Istog dana od 20 sati u prostorima udruge Podroom TUP zasvirat će mladi dubrovački pop-rock band Ledena Kava koji su nedavno objavili EP s pet autorskih pjesama pod nazivom ‘Izgubljeni Grad’. Prilika je ovo da sugrađani i gosti čuju kako dečki i cure zvuče u intimnoj prostoriji gdje inače održavaju vrijedne probe iz dana u dan.
U ponedjeljak, 12. kolovoza od 10 do 11:30 sati Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije održat će radionicu ‘Struja za mlade’, a dio je to mnogoborojnh aktivnosti koje se provode u sklopu STEM ljeta u ZTK. Prijaviti se možete na mail: cdmo.dubrovnik@gmail.com.
U popodnevnim satima istoga dana u 17 sati započinje interaktivna radionica senzorno-integracijske pedagoginje Barbare Gjurović pod nazivom ‘Prirodni materijali’ koju organiziraju Audiovizualni centar Dubrovnik i Entrata. Ovaj program namijenjen je djeci u dobi od 3 do 7 godina u pratnji roditelja, a broj polaznika je ograničen. Prijave se također primaju na mail: cdmo.dubrovnik@gmail.com
Od 18 do 20 sati voditelji iz Društva naša djeca Dubrovnik osmislili su Kviz za mlade, a svi zainteresirani su dobrodošli kako bi se skupa zabavili i pokazali svoje znanje. Sva navedena događanja 12. kolovoza od jutra do večeri se održavaju u prostorima Centra za djecu, mlade i obitelj u Luci Gruž, a od 20 sati se zabava seli u prostore udruge Podroom TUP. Tamo će na otvorenoj probi zasvirati odličan mladi sastav Rock Palace koji čvrstim ritmovima i pjevnim melodijama svaki put iznova oduševljava, a vrata su otvorena za sve željne dobre glazbe
U utorak, 13. kolovoza od 17 do 18 sati Maritimo Recycling i Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika će pod vodstvom Marjana Žitnika otvoriti vrata u prostorima TUP-a na radionici reciklaže plastike, koja će svim polaznicima omogućiti znanje o tome kako otpad i plastika mogu postati predmet u koji je udahnut novi kreativni smisao.

Pročitajte još

[FOTO] Posjetitelji uživali na ‘Pićniku pod zvijezdama’ na Mljetu

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1580. Rođen državnik i humanist Miho Gradić

Dulist

POSEBNE ŽIVOTINJICE Međunarodni je dan mačaka

Dulist