Kultura

Triko cirkus teatar ponovno na ulicama Grada

Triko cirkus1

Triko cirkus teatar svoj treći i posljednji sedmodnevni ciklus nastupa u sklopu popratnog programa Dubrovačkih ljetnih igara započinje večeras, 19. kolovoza u 21:30 sati ispred crkve sv. Vlaha.

Publiku ponovno očekuju hodajući performansi, ulični spektakli u maniri novog cirkusa gdje su tradicionalne cirkuske vještine isprepletene s jezikom uličnog teatra. Cirkuskim vještinama hodanja na štulama, žongliranja, ljudske piramide, akrobatiranja na trapezu i akrobatskoj tkanini – svili, "akrobalansiranja" i drugim, vlada pet cirkuskih artista kojima su pridružena dva glazbenika, a nastupat će do zatvaranja Igara svaki dan u večernjim satima po sljedećem rasporedu: 19. kolovoza u 21:30 sati ispred crkve sv Vlaha, u utorak, 20. kolovoza također ispred crkve sv. Vlaha, ali u 22:30 sati, 21. kolovoza na Stradunu s programom „Retrofleksija“, 22. kolovoza u 21:30 sati kraj Velike Onofrijeve fontane s programom „Street Show Marathon“, 23. kolovoza cirkus je na Držićevoj poljani u 22:30 sati, 24. kolovoza u 22:00 sata na Velikom mulu u Staroj gradskoj luci, a na zatvaranju Igara, 25. kolovoza će hodati na štulama ispred crkve sv. Vlaha.

Triko cirkus teatar nezavisna je kazališna družina koja već duže vrijeme njeguje umjetnost cirkusa u Hrvatskoj. U proteklim godinama osnažili su hrvatsku cirkusku scenu nizom intenzivnih radionica cirkuskih vještina koji su vodili renomirani cirkuski pedagozi iz cijelog svijeta, a surađivali su s mnogim pedagoškim institucijama i profesionalnim kazalištima. Kao priznanje svom radu, dobili su 2012. godine Nagradu publike za najbolje neovisno kazalište godine u organizaciji portala teatar.hr.

Pročitajte još

Otvorena izložba dubrovačkih umjetnika “Slatki i grki Vojnovićev fundus”

Dulist

MILJENICI PUBLIKE VEČERAS U DVORU Ansambl Antiphonus i gitarist Petrit Çeku

Dulist

[FOTOGALERIJA] Ovacije za Hamleta u Parku Gradac

Dulist